Afbeelding

Groepswandelingen in Reimerswaal

Algemeen

REIMERSWAAL - Reimerswaal is een mooie gemeente, dat zullen veel wandelaars onderkennen. Aan de noordzijde van onze gemeente ligt de Oosterschelde, aan de zuidzijde ligt de Westerschelde en daartussen mooie, uitgestrekte polders en authentieke boerderijtjes. Kortom; een prachtig gebied om te wandelen!

Tegenwoordig zien we veel mensen wandelen. Gewoon om lekker buiten te zijn, te genieten van de natuur, te ontspannen of puur om te bewegen. Dit kan in onze gemeente ook in groepsverband. In verschillende dorpen zijn er wandelgroepen ontstaan uit het wandelproject 'elke stap telt'. Elke stap telt is een wandelproject waarbij senioren gedurende 10 weken hun conditie geleidelijk verbeteren door dagelijks te wandelen. In de laatste week van september start er een nieuwe groep vanuit de zorgcentrum de Vliedberg in Rilland. Geïnteresseerde 55plussers kunnen zich hier voor aanmelden. "Elke stap telt" is voor ieder niveau toegankelijk, ook als u slecht ter been bent of met bv. een rollator loopt. Iedereen loopt op zijn of haar eigen tempo.

Wandelingen

In Waarde, Hansweert, Kruiningen en Yerseke is 'elke stap telt' afgerond en is een groep enthousiaste wandelaars zelfstandig verder gegaan! Als u eens sfeer wilt proeven of gewoon lekker mee wilt wandelen dan kan dat. De snelheid en afstand van de wandelingen zijn divers en worden afgestemd op de mensen die op dat moment aanwezig zijn. Deelname is gratis! Consumpties voor eigen rekening.

In Waarde wordt iedere dinsdagochtend om 10.00 uur gestart vanuit dorpshuis Meerwaarde.

In Kruiningen wordt iedere dinsdagmiddag om 14.00 uur gestart vanuit zorgcentrum "Hof Cruninghe".

In Yerseke wordt iedere woensdagochtend om 10.00 uur gestart vanuit het grandcafé in zorgcentrum "Moerzicht".

In Hansweert wordt iedere donderdagochtend om 10.00 uur gestart vanuit dorpshuis Kaj Munk.

Heeft u vragen of wilt u meer informatie, neem contact op met Jordan van Langevelde, tel.: 0113-395371 of mail: j.van.langevelde@reimerswaal.nl.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief