Afbeelding

Yerseke bouwt voor Bangladesh

Algemeen

YERSEKE - Bouw mee voor een nieuwe kerk. De jonge kerk Bangladesh groeit hard en zij hebben uw hulp nodig.

Vijftien jaar gelden is Abdul Mabud Chowdhury, zelf ex-moslim begonnen met te werken onder moslims in Bangladesh. Gedreven door de liefde van de Heere Jezus Christus kan hij niet anders dan de blijde boodschap delen.

Nu 15 jaar later is het werk door Gods genade rijk gezegend. Er zijn meer dan 6000 moslims tot bekering gekomen, 110 gemeenten gesticht en ruim 60 predikanten /evangelisten werken in Bangladesh.

Onder andere door de schrijnende armoede hebben deze gemeenten van ex-moslims het zwaar. Daarnaast accepteren familieleden vaak hun bekering niet en weten de traditionele kerken geen raad met deze "nieuwe"christenen. ze zijn bang voor hen en denken vaak dat ze voor geld of om andere redenen christen zijn geworden.

Maar er gebeuren grote wonderen! De Isa-e Church groeit tegen de verdrukking in. Moslims komen tot de ontdekking dat Isa (Jezus) meer is dan een profeet, hij is Messias hun verlosser. Zo ontstaan er kleine gemeenten van gelovigen die zichzelf Isai noemen.

Deze gemeentes verlangen naar een eigen kerkje om daar samen te komen, maar de middelen ontbreken hen echter om dat te realiseren. Daar willen wij als Yersenaren iets aan gaan doen.

De gezamenlijke kerken in Yerseke willen de komende twee jaar actie voeren voor kerkbouw in Bangladesh. Het plan is om €12.000 bij elkaar te krijgen om een eenvoudige kerk te bouwen. We dromen van een veelvoud van kerken.

Op deze wijze willen we ons als kerken met elkaar en met de christenen in Bangladesh verbinden.

Kom ook op 7 oktober naar de startbijeenkomst in de Gereformeerde kerk in Yerseke. We beginnen om 20.00 uur. Ds. A.L. Molenaar predikant van de Herv. Gem Rehoboth zal iets vertellen over het werk van Isa-e Church in Bangladesh. Hij heeft in 2009 voor zijn master theologie aan de Universiteit van Utrecht Bangladesh bezocht. Hij heeft daar veel predikanten en gelovigen gesproken. Daarna heeft hij de afgelopen jaren verschillende keren deze jonge kerk bezocht. Voldoende verhalen om verschillende avonden te vullen. Op 7 oktober zal hij iets vertellen en laten zien over het werk van Isa-e Church.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief