Walcheren klopt Yerseke met 3-2

Sport en vereniging

YERSEKE - Zaterdag 1 november nam Yerseke het op tegen Walcheren en wel op sportpark Bonedijke. Verrassend was dat hiervoor scheidsrechter M. de Zwarte uit nota bene Vlissingen was aangesteld. Weliswaar lid bij GPC Vlissingen, maar deze had hier geen moeite mee, zo gaf hij na de wedstrijd aan. Walcheren op plaats 5 en Yerseke op 1 punt achter hun, op de 6e plaats in de 3e klas A district Zuid 1.

De wedstrijd: Walcheren was vanaf minuut 1 brutaler en kreeg al na 30 seconden een schietkans,deze werd over geschoten door Steve Schalkwijk. De eerste grote kans was voor de bezoekers. Keeper Laurens de Jager met een lange bal op Frank Bakker, over iedereen heen. Hij versnelde en kon alleen door op doelman Jesse Hamers, maar ook hij wist deze niet te verzilveren. Na 20 minuten spelen was het raak voor Walcheren. Op links haalde Tim Mulders de achterlijn, gaf een scherpe hoge voorzet op de inlopende Steve Schalkwijk. Jorn Lindenberg probeerde hem nog van scoren te beletten, maar de bal belandde via hem in eigen doel. De verdiende voorsprong gezien het vertoonde spel. Drie minuten later lag de 2-0 op de schoen van aanvoerder Mark van der Eijk. Een mooie aanval over 3 schijven, Steve Schalkwijk, Bart Chermin en van der Eijk miste voor leeg doel. Dat deed extra veel pijn toen in de 26e minuut Evert van Houte een afgeslagen corner hard op een verdediger schoot. Deze viel voor de voeten van Xander van der Poel, hij nam deze net na de stuit, vol op de wreef. Een fantastische streep in de rechter bovenhoek, 1-1! Yerseke kreeg voor de rust nog enkele kleine kansen, echter bleef Walcheren de betere ploeg. Vijf minuten voor rust, sloeg Mark van der Eijk alsnog toe. Hij legde ditmaal de bal breed op Bart Chermin, die de verdiende 2-1 binnen kopte. Dat was tevens de ruststand. Na de rust wederom een snelle aanval van Walcheren, Schalkwijk op Chermin en hoog over. Yerseke kwam beter in hun spel en ging op zoek naar de gelijkmaker, totdat een hard schot op de arm van Jari Christiaanse werd geschoten. Gezien in de ogen van de scheidsrechter als opzettelijk, ging de bal op de stip. Koelbloedig en beheerst, plaatste aanvoerder van der Eijk in de linkerhoek, 3-1. Tien minuten later was het aan de andere zijde een verdediger, die de bal duidelijk tegen zijn hand kreeg. Niet gezien, of niet als opzettelijk wuifde de arbiter deze weg. Yerseke legde zich niet neer bij de stand en bleef knokken. Dat resulteerde in de aansluitingstreffer, Frank Bakker bereikte door het midden topschutter Arjen de Koeijer en maakte zijn 13e competitie-doelpunt, 3-2. Met nog 20 minuten te spelen ging het op en neer. Het wachten was op de 4-2 of de 3-3, maar in een spannende slotfase trok Walcheren de 3 punten over de streep. Een verdiende overwinning gezien de eerste helft. Yerseke toonde zich een waardig verliezer en respecteerde de misschien toch wat dubieuze beslissingen. Voor de statistieken kreeg Vincent de Rijke nog een rode kaart, 4 minuten voor tijd. Yerseke speelt komende week thuis tegen Nieuwland en kan zich revancheren op deze nederlaag.

Walcheren-Yerseke (2-1) 3-2.