De gezamenlijke teamfoto van de kinderen in de leeftijdscategorie tot 7 jaar.
De gezamenlijke teamfoto van de kinderen in de leeftijdscategorie tot 7 jaar. Foto: F. van Pagee

Voetbaltoernooi voor jongste kanjers in Kapelle

Sport en vereniging

KAPELLE - Zaterdagmorgen genoten vele jonge voetballiefhebbertjes van de sport 'Voetbal' met wel heel veel deelnemers. Maar liefst 14 teams traden aan op het hoofdveld van voetbalvereniging Kapelle, sportpark 'Het Groene Woud' maakte plaats ze en zette drie veldjes uit met een veldje waar de voorrondes de penalty-afvalrace werd gehouden.

Kapelle zelf vertegenwoordigd met 5 teams, daarnaast namen deel de Patrijzen (2 teams), Hoedekenskerke/Kwadendamme (2 teams), Zeelandia Middelburg, Hansweertse Boys, Krabbendijke, Kruiningen en Tholense Boys.

En zo genoten alle aanwezigen van het prachtige weer van deze kinderen, werd er nauwelijks aandacht geschonken aan de resultaten. De eindplaatsen wel vermeldt met het applaus voor de prestatie, ontvingen alle kinderen een prachtige medaille. Was het Dylan die aan de haal ging met een nieuwe bal door de penalty-afvalreeks te winnen in een zenuwslopende finaleronde. Vooraf aan deze een mooi fotomoment waar alle kinderen poseerden voor de gezamenlijke teamfoto die boekdelen spreekt. Ze hadden een prachtig toernooi achter de rug, waar ze onbeperkt konden drinken met de zomerse temperatuur. Een zeer geslaagd toernooi voor de jongsten in de sport, waar we zuinig op mogen zijn, misschien wel moeten, deels ook een stukje opvoeding meegeven in teamverband wat ze op latere leeftijd mogelijk meervoudig terug betalen in de samenleving. De aandacht ging hier dan ook uit naar het plezier met daarna pas de prestatie.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief