<p>Deze Hansweertse meiden zijn klaar voor de komst van sint en piet.</p>

Deze Hansweertse meiden zijn klaar voor de komst van sint en piet.

(Foto: Coby Weijers)

Hansweert verwelkomt sint met versierde huizen

HANSWEERT - De reis van Sinterklaas en zijn pieten naar Hansweert verloopt voorspoeding. Ze hopen er zaterdag aan te komen. Omdat de inwoners hen niet aan de kade kunnen verwelkomen door de coronamaatregelen, versieren velen hun huis voor een feestelijke sfeer. De aankomst is zaterdagmiddag digitaal te volgen.


Het sinterklaascomité van Hansweert is het gelukt om de kinderen digitaal toch te kunnen laten meegenieten van de aankomst van sint en zijn pieten. Die is zaterdag vanaf 15.00 uur te zien via de Facebook-pagina van het comité. “Ik vind dit heel creatief bedacht van het comité in Hansweert”, zegt burgemeester José van Egmond van de gemeente Reimerswaal. “Ze zijn niet bij de pakken gaan neerzitten, maar hebben toch iets moois bedacht voor de kinderen.”

Om de goedheiligman en pieten een sfeervol onthaal te bieden, zijn alle inwoners van Hansweert uitgenodigd om hun huizen te versieren. Hoofdpiet Antonio doet donderdag (19 november) een inspectieronde door het dorp. De bewoners van de mooist versierde huizen winnen een prijs. Wie dat zijn, is te zien in de film zaterdagmiddag.

Gluur Pietjes

In steeds meer vensterbanken, zoals in Rilland, zijn ook Gluur Pietjes te vinden, zodat kinderen met hun ouders op speurtocht kunnen in de buurt. Meer informatie is onder meer te vinden op Facebook-pagina De Rillandse Gluurpietjes.

De intocht in Hansweert is zaterdag te zien via de Facebook-pagina van Sinterklaasintocht Hansweert. 

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
&lt;SCRIPT SRC=&quot;//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715937531&amp;cb=[CACHEBUSTER]&amp;referrer=internetbode.nl/reimerswaal&amp;pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&amp;postcode=&quot; TYPE=&quot;text/javascript&quot;&gt;&lt;/SCRIPT&gt;

Vacatures

Chauffeurs

Tholen

Meerdere vcatures

Zeeland en West-Brabant

Voorman van de constructieafdeling

Yerseke

Woonbegeleider

Oost-Souburg

Schoonmaker

Yerseke