Afbeelding
Foto: Bennie Krajenbrink

Kunstkring Reimerswaal laat graag zien wat ze in huis heeft

Door: Britta Janssen Algemeen

YERSEKE - Gedurende de Mossel- en Oesterboulevard in Yerseke, die loopt tot eind september, laat de Kunstkring Reimerswaal in de Paardenmarkt iedere woensdag zien wat ze in huis heeft. 

Zo was woensdag Ria Wisse in actie te bewonderen. Ze geniet van deze dagen. “Het is heel gezellig en we krijgen leuke reacties van bezoekers. En af en toe verkopen we ook nog wat. We maken onze werken ten slotte niet om ze achter de bank te zetten.”

Op de woensdagen exposeren en werken zeven kunstenaars om beurten bij de kunstkring in de Paardenmarkt. Naast Ria Wisse uit Yerseke, zijn dit haar dorpsgenoten Kees de Koeijer, Kees van den Bosch, Michaéle Hollemans en daarnaast Loes Muller uit Rilland, Ilse van Loo uit Wolphaartsdijk en Marius Weststrate uit Wemeldinge.

Schilderes Ria Wisse toont in haar werk de mooiste plekjes in en om haar woonplaats, maar ook dieren zijn een geliefd onderwerp voor haar. Michaéle Hollemans schildert met uiterste precisie de meest fantastische art-poppen. Loes Muller is een veelzijdig beeldend kunstenares die onder meer werkt met spekstenen objecten, bronzen beeldjes en aparte sieraden, waarin soms schelpjes of andere bijzonderheden verwerkt zijn. Ilse van Loo vervaardigt schilderijen en etsen en gebruikt hierbij allerlei technieken en materialen, zoals schelpen en kroonkurken. Ze heeft een hele serie schilderijen gemaakt op zeildoek van haar eigen boot. Houtbewerker Kees de Koeijer maakte de mooiste dingen en kan dan vaak nog precies vertellen waar de boom staat, waarvan hij hout heeft gebruikt. Pentekenaar Marius Weststrate werkt gedetailleerd en soms met kleur en vindt inspiratie in ons mooie Zeeland. Zo brengt hij soms een sfeervol bomenlaantje en dan weer een zeegezicht of een vogel in beeld. Kees van den Bosch houdt van het maritieme leven en schildert dat gedetailleerd en op een fotografische manier.

Op woensdag en zaterdag zijn er ook werken van de kunstenaars van de kunstkring, zoals schilderijen, sieraden en houtsnijwerk, te zien in de Hervormde kerk in Yerseke.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief