Afbeelding
Foto: Beach Event 's-Heerenhoek

‘s-Heerenhoek leeft toe naar tiende Beach Event

Door: Jessica Rovers Algemeen

‘s-HEERENHOEK – De laatste twee weken van juni zullen in ‘s-Heerenhoek dit jaar in het teken staan van de tiende editie van het Beach Event. Het evenement start op vrijdag 17 juni met een volleybaltoernooi voor 12- tot 16-jarigen met aansluitend een Beachfrizzzparty & Soos Tour. Hierna volgen diverse voetvolleybaltoernooien, de Derby Soccer cup senioren, een sportdag voor drie basisscholen, een ouderenmiddag, G-activiteit, bedrijven-volleybal en Beachparty met DJ Arno. Het Beach Event wordt afgesloten met ‘Nacht van de Vedett’.

Voorzitter Dries Dijkmans vertelt dat het de vierde keer is dat het event door de stichting georganiseerd wordt. “Daarvoor werd dat gedaan door voetbalvereniging De Patrijzen. Na twee corona-edities wordt dit de grootste editie ooit. We hebben weer de samenwerking opgezocht met verschillende verenigingen, organisaties en scholen en er zijn meer dan tachtig vrijwilligers betrokken. Er zijn diverse nevenactiviteiten waaronder de grootste stormbaan van Zeeland, gladiatorspel en dartboard. We vinden het belangrijk dat de mensen die niet meedoen aan de toernooien zich ook kunnen vermaken”.

Saamhorigheid

Deelname aan alle jeugdtoernooien is gratis. “We vinden dat iedereen mee moet kunnen doen. Voor de toernooien moet wel aangemeld worden. Voor het volleybaltoernooi zitten we al op twintig teams en het bedrijventoernooi zat na één dag al vol met dertig teams. Doel van het event is om de saamhorigheid te vergroten door sportief bezig te zijn. Om ook de jeugd te betrekken worden op het Pontes en het Ostrea clinics gegeven. Het mooie van het evenement vind ik dat je helemaal niet hoeft te kunnen volleyballen. Meedoen is belangrijker dan winnen”.

Volgens Dries is de verhouding man-vrouw bij de deelnemers kenmerkend. “Bij een voetbaltoernooi zie je toch vaak veel meer mannen dan vrouwen. Bij het Beach Event is de verhouding 60 procent man, 40 procent vrouw. Dat het concept werkt, blijkt ook wel uit het feit dat de verhouding jongen-meisje, fifty-fifty is. Inclusiviteit vinden we heel belangrijk. Zo organiseren we ook een G-acitviteit en is er een middag speciaal voor ouderen. Het is een uniek evenement in de regio. We proberen te blijven vernieuwen en het levendig te houden. Ik vind het ook heel dankbaar om te doen. Als je ziet hoeveel mensen hiervan genieten, dan weet je waar je het voor doet”.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief