Het hoogspanningsstation bij Rilland is in aanbouw. FOTO COBY WEIJERS
Het hoogspanningsstation bij Rilland is in aanbouw. FOTO COBY WEIJERS (Foto: Coby Weijers)

Werk bij hoogspanningsstation Rilland in volle gang

RILLAND - Rondom het in aanbouw zijnde hoogspanningsstation van netbeheerder Tennet bij Rilland zijn de werkzaamheden goed zichtbaar. Sinds vorige week worden er op meerdere locaties bij de snelweg A58 bij Rilland, rondom het hoogspanningsstation, bomen en struiken gekapt.De bomenkap is volgens Tennet nodig om veilig de twaalf nieuwe hoogspanningsmasten te kunnen bouwen en de bestaande masten veilig te kunnen verwijderen en aanpassen.

Heien

Voor de bouw van de twaalf masten is het heiwerk al begonnen. Het heien duurt naar verwachting nog vier weken.
Als de palen zijn geslagen, wordt de bouwput gegraven en de fundering van de masten aangelegd. Eind maart wordt de eerste mast opgebouwd, verwacht Tennet.

Vergunningen

Omdat de realisatie van de 380kV-hoogspanningsverbinding tussen Borssele en Rilland vertraging heeft opgelopen moest Tennet enkele nieuwe vergunningen aanvragen. Zoals die voor de werkwegen en de verstoringen van de natuur tijdens de aanleg. De realisatie van de lijn kan tijdelijk het leefgebied en vliegroutes van dieren verstoren, aldus de netbeheerder. 'Bijvoorbeeld door het geluid en de trillingen bij het heien en het plaatsen van de masten en geleiders en door het verwijderen van het groen.'

Inspraak

De inspraak voor de vergunningen vindt waarschijnlijk vanaf het voorjaar plaats. Tennet hoopt de vertraging in te lopen door gelijktijdig op meerdere plekken met verschillende aannemers te werken. 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715937531&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/reimerswaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief