Lagere straf voor dronken Roosendaalse automobilist

  112 Meldingen

ROOSENDAAL - De 48-jarige Roosendaler die op vrijdag 13 oktober 2017 vader Jeppe en zijn zoontje Mees aanreed op de Langevieleweg in Middelburg, hoeft minder lang de cel in. Dat heeft het gerechtshof in 's-Hertogenbosch vandaag besloten. De rechtbank Zeeland-West-Brabant legde de man eerder een gevangenisstraf op van 3 jaar, waarvan 6 maanden voorwaardelijk, en een rijontzegging van 5 jaar. 


De man ging hiertegen in beroep, omdat de rechtbank het rijgedrag van de man roekeloos had genoemd. Daar was hij het niet mee eens en het hof gaat daarin mee. "Hoewel zijn rijgedrag in het dagelijkse taalgebruik roekeloos kan worden genoemd, kan het volgens de wet niet zo worden betiteld. Volgens het hof heeft de man zich zeer onvoorzichtig en onoplettend gedragen." Daarmee komt het hof tot een lagere gradatie van schuld aan het ongeluk. Daarom is de Roosendaler nu veroordeeld tot een celstraf van 2 jaar en een rijontzegging van 4 jaar.

Op de avond van 13 oktober 2017 reed de Roosendaalse automobilist met teveel alcohol op in zijn auto door Middelburg. Na een inhaalmanoeuvre met te hoge snelheid in een drukke straat in een woonwijk, passeerde hij een vluchtheuvel aan de verkeerde zijde. Die lag vlakbij een onoverzichtelijke bocht met een voetgangersoversteekplaats, waar op dat moment de 2 slachtoffers met de fiets de weg overstaken. Zij houden blijvend zwaar lichamelijk letsel over aan de aanrijding. 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief