Het moet een jaarlijks terugkerende dag worden.
Het moet een jaarlijks terugkerende dag worden. (Foto: Pixabay)

Politie Roosendaal neemt deel aan eerste EU Focus Day in het teken van woninginbraak

  112 Meldingen

ROOSENDAAL - De politie Roosendaal doet morgen, woensdag 19 juni, samen met de Belgische politie mee aan de eerste European Focus Day. Deze dag vraagt aandacht voor woninginbraken. Dat meldt wijkagent Dré van Roomen op Twitter. 


De European Crime Prevention Network (EUCPN) en de Europese landen lanceren 19 juni de eerste Focus Day voor inbraak door heel Europa. Woninginbraken is een strafbaar feit dat door heel Europa met verschillende acties wordt bestreden. Het berooft mensen niet alleen van hun bezittingen, maar ook van hun gevoel van veiligheid thuis. Daarnaast heeft het ook financiële gevolgen. 

Het initiatief wordt gefinancierd door het Fonds voor interne veiligheid en de Europese Unie. Het is de bedoeling dat het een jaarlijks terugkerende dag wordt. Door middel van een preventiecampagne en lokale preventie initiatieven moeten burgers aangemoedigd worden hun huis te beschermen. 

Dit jaar wordt het afgetrapt met de campagne 'Keep the surprises for your holiday!'. De campagne bevat een poster, flyer en drie korte social media-berichten. Elke post laat zien hoe er bij mensen ingebroken wordt terwijl zij van hun vakantie genieten. Daarnaast zullen de gemeenten van verschillende landen evenementen organiseren die zich richten op het voorkomen van woninginbraken. 

De samenwerking van de Roosendaalse politie met de Belgische politie laat zien dat zij al ver zijn als het gaat om samenwerking in de grensstreek. De politie Roosendaal heeft in aanloop naar de EU Focus Day donderdag 13 juni een heterdaadoefening gedaan met Buurtpreventie Roosendaal. Daarnaast is er op dinsdag 25 juni een informatieavond voor bewoners, waarbij preventietips worden gegeven en een ex-woninginbreker zijn 'wijkschouw' presenteert. Ook worden op die avond de bevindingen van de heterdaadoefening geëvalueerd.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief