De politie heeft een boete uitgeschreven.
De politie heeft een boete uitgeschreven. (Foto: Rijnhout Media)

Politie schrijft boete uit voor roken van joint op Markt

  112 Meldingen

ROOSENDAAL - De politie Roosendaal heeft dinsdagmiddag 17 juni een boete uitgeschreven voor het roken van softdrugs. Op een bomvolle Markt in Roosendaal, naast een ijssalon, werd er een joint gerookt. De politie vindt dit niet kunnen omdat er kinderen op het terras zaten. 


Op de website van de politie staat aangegeven dat het roken van een joint niet per definitie strafbaar hoeft te zijn. "Het gebruik van softdrugs op de openbare weg, dus op straat of op een pleintje, mag in de meeste gemeenten niet in verband met overlast. Als de gemeente bepaald heeft dat het verboden is, dan controleert de politie daarop. Dit verbod van de gemeente is vastgelegd in de Algemene Plaatselijke Verordening (APV)."

In de APV van de gemeente Roosendaal staat: "Het is verboden, op openbare plaatsen, op een voor publiek toegankelijke plaats of in een voor publiek toegankelijk gebouw, middelen als bedoeld in de artikelen 2 en 3 van de Opiumwet te gebruiken, toe te dienen, dan wel voorbereidingen daartoe te verrichten of ten behoeve van dat gebruik voorwerpen en/of stoffen voorhanden te hebben."

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief