Afbeelding

Roosendalers helpen Bergse scootmobielers uit de brand

Algemeen

ROOSENDAAL - "Gelukkig liepen er dagjesmensen rond", aldus de Bergse Teun Kamerbeek. Hij en zijn buurman George Dujardin maakten op Bevrijdingsdag een scootmobieltocht naar de Kop van 't Hoofd aan de Havendijk in Bergen op Zoom. Eenmaal daar sloeg het noodlot niet één, maar twee keer toe. De buurmannen bedanken twee onbekende Roosendaalse wandelaars die hen een helpende hand boden.

DOOR BERND ENGELEN

"We maakten gebruik van het mooie weer door met de scootmobiel naar de Kop van 't Hoofd te gaan", vertellen George en Teun. Na van het uitzicht genoten te hebben, begaven de twee zich huiswaarts. Op de terugweg kwamen de buurmannen een grindpad tegen. "Nieuwsgierig als we zijn, besloten we daar eens met onze scootmobiels rond te neuzen." Volgens Teun was het geen slimme zet van zijn buurman om door het grind te rijden.

"George kwam vast te zitten in een heuveltje op het grindpad. Ik reed door het gras, dus had nergens problemen mee", vertelt Teun. Een stel uit Roosendaal dat toevallig net passeerde, hielp zijn buurman omhoog. De Roosendalers boden hem ook hun hulp aan aan, maar dat was volgens hem niet nodig. "Ik sta op het gras en mijn scootmobiel kan alles!", zei hij. Teuns overmoedigheid kwam hem duur te staan. "Toen ik de helling opreed, sprong spontaan de hoofdzekering van van mijn scootmobiel en kon ik niets meer."

De Roosendaalse wandelaars improviseerden een noodzekering en duwden de scootmobiel naar een begaanbare weg. "Onbetaalbaar", vindt Teun. "Ik was zo gelukkig dat ik vergat mijn redders om hun naam te vragen. Ik ben hen duizendmaal dank verschuldigd, dus ik hoop dat zij dit lezen!"



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief