Het team van Timmers Medizorg.
Het team van Timmers Medizorg.

Timmers Medizorg bruist van energie

Door: Janny Mathijssen Bedrijvig Nieuws

ROOSENDAAL - Timmers Medizorg bestaat 80 jaar. Maar de leeftijd is haar niet aan te zien. Timmers Medizorg bruist namelijk van de energie en is topfit.

Rolf Timmers, de derde generatie in het familiebedrijf op de Kade: "Elke week bedienen we zo'n 300 klanten met vragen over medische hulpmiddelen. We hebben voor hen maar liefst 5000 praktische oplossingen. Dat betekent dat we op elke vraag wel een antwoord hebben. Al deze producten zijn te verkrijgen in onze winkel aan de Kade en in onze moderne webshop. Dat is makkelijk voor bijvoorbeeld zorginstellingen. Ook huisartsenpraktijken kunnen in de loop van dit jaar bestellen in onze webshop. Hier staat ook een overzicht van onze diensten."

Woningcheck
Zo is er de woningcheck. Rolf: "Tegenwoordig blijven ouderen steeds langer thuis wonen. Dat betekent wel dat de woning veilig, comfortabel en toegankelijk moet zijn. Wij checken de woning op deze drie punten. Hiervoor zochten we de samenwerking met ergotherapeuten uit de hele regio. Deze professionals adviseren uitgebreid over aanpassingen in huis. De zorgverzekering vergoedt dat advies. Wilt u graag wat meer weten? Iedere vrijdagochtend tussen 9-10.30 uur is er in de winkel een gratis inloopspreekuur. Een ergotherapeut is dan aanwezig om al uw vragen te beantwoorden."

Advies op maat
Ook adviseren alle medewerkers van Timmers Medizorg over bedden en matrassen, relax- en sta-op stoelen, rolstoelen, rollators etc. Rolf: "Een aantal artikelen zijn gratis uit te proberen via de uitleen. Het is bij ons zelfs mogelijk om matrassen en kussens thuis uit te proberen! Lukt het niet om naar onze winkel te komen, dan komen wij gewoon aan huis. Wij brengen de door u gewenste artikelen mee zodat er gewoon thuis gewinkeld kan worden."

Speciaal voor sporters
"Ook sporters weten de weg te vinden naar de Kade" vervolgt Rolf, "want net als anderen hebben zij weleens een steuntje nodig. Wij hebben diverse hulpmiddelen die het lichaam op een comfortabele manier ondersteunen. Denk bijvoorbeeld aan sportkousen, of een ondersteuning voor de enkel, elleboog, pols of knie. Onze winkelmedewerkers zijn speciaal hierin getraind en adviseren graag over het juiste product. Wij bieden ook koude kompressen en sprays die zwelling tegengaan of balsems om de spieren op te warmen. Met de juiste producten kunnen sporters snel weer actief genieten van hun sport."

Nieuwe producten
De komende maanden brengen we een aantal nieuwe producten onder de aandacht. Zo komen er speciale rollators op de markt voor de buitensport zoals golf of tracking, een externe enkelband voor de sporters met een chronische enkelblessure, een slimme oplossing om deuren van een afstand te openen en nog wat innovatieve hulpmiddelen. Rolf: "Het is mooi om te zien welke innovaties er zijn.
Vroeger was je beperkt in je doen en laten als je wat mankeerde. Tegenwoordig is er voor bijna alles wel een oplossing.
De tijd van achter de geraniums zitten is gelukkig voorbij!"
Heeft u vragen over hulpmiddelen of over een van de diensten van Timmers Medizorg? Kom gerust langs in de winkel. [l]



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief