Afbeelding
Foto: Anne Paul Roukema

ChristenUnie Kamerlid bezoekt inloophuis De Rose Linde

Door: Janny Mathijssen algemeen

ROOSENDAAL - Op vrijdag 9 maart 2018 zal Carla Dik-Faber, Tweede Kamerlid van de ChristenUnie, een bezoek brengen aan De Rose Linde in Roosendaal. De Rose Linde, gevestigd aan Langdonk 5, is een open huis voor mensen met kanker en hun naasten en biedt laagdrempelige ondersteuning. Ze kunnen er terecht voor psychosociale oncologische zorg, in alle fasen van het ziekte-, herstel- of acceptatieproces.

Karen Suijkerbuijk-Ader, lijsttrekker van ChristenUnie Roosendaal, heeft bijzonder veel waardering voor het inloophuis, dat volledig mogelijk wordt gemaakt door de inzet van vrijwilligers en afhankelijk is van donaties en giften. Zowel de medewerkers als het bestuur van De Rose Linde zijn vrijwilligers. Suijkerbuijk-Ader: “Met dit bezoek willen we het belang van inloophuizen als De Rose Linde benadrukken en een blijk van waardering geven aan alle vrijwilligers die deze mooie ontmoetingsplek mogelijk maken. Vrijwilligers zijn van onschatbare waarde binnen onze samenleving. Het is enorm belangrijk dat zij zich gewaardeerd voelen om dat wat zij doen. Ook de continuïteit van de organisatie dient zoveel mogelijk gewaarborgd te worden.”
De zorg die het inloophuis biedt, focust zich op een betere kwaliteit van leven. Omdat de invulling hiervan voor ieder persoon verschillend kan zijn, levert het inloophuis behoeftegerichte zorg. Zo wordt gezorgd voor ontspanning en afleiding en worden er ook informatiebijeenkomsten georganiseerd over de ziekte zelf. Suijkerbuijk-Ader: “We kijken uit naar het bezoek van Carla Dik-Faber aan deze ontmoetingsplek in de wijk Langdonk. De Rose Linde is wat de ChristenUnie betreft een prachtig voorbeeld hoe vrijwilligers en organisaties elkaar kunnen vinden wat betreft de zorg voor en het omzien naar onze mede-inwoners die het echt nodig hebben.”
Dik-Faber is zorgwoordvoerder van de ChristenUnie in de Tweede Kamer en door Natuurmonumenten genomineerd als ‘Groenste politicus van het jaar 2017’. Zij zal omstreeks 14.30 uur bij De Rose Linde arriveren. [l]



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief