Wil jij ook schitteren in KIJK ons Roosendaal? FOTO PETER VAN TRIJEN
Wil jij ook schitteren in KIJK ons Roosendaal? FOTO PETER VAN TRIJEN

KIJK ons Roosendaal zoekt figuranten

ROOSENDAAL – In de laatste week van september is het groot feest in onze jarige stad. De voorbereidingen zijn in volle gang voor een multimediaal totaaltheater op De Markt dat gehouden wordt op 27, 28 en 29 september. Hierbij heeft het Productieteam Roosendaal 750 jaar hulp nodig van enthousiaste figuranten van alle leeftijden.


DOOR ELLES JANSEN

"De figuranten hoeven geen podiumervaring te hebben, maar is zeker wel een pré. Je moet wel goed kunnen luisteren en de aanwijzingen van de regisseur opvolgen", vertelt Merijn Backx, voorzitter van Muziekvereniging Roosendaal en producent.

Unieke voorstelling

"KIJK ons Roosendaal is een multimediaal theater", legt Merijn (38) uit. "Alles wat er op cultureel gebied binnen Roosendaal te vinden is wordt bij elkaar gebracht en De Markt, Sint Jan en het Oude Raadshuis vormen het decor." Na een bespreking met het bestuur van Roosendaal 750 jaar kreeg de jonge voorzitter van Muziekvereniging Roosendaal zo'n anderhalf jaar geleden de vraag of hij producent wilde worden van de uitvoering. "Het wordt een unieke voorstelling", vertelt Merijn waarbij hij de details nog niet prijs gaat geven." Het wordt een combinatie van dans, muziek, koor, film en multimedia". Per voorstelling kunnen 1.000 bezoekers getuige zijn van dit spektakel.

Verbinding

"Een van onze uitgangswaarden is verbinden", aldus Merijn. Een artistiek team is op zoek gegaan naar de talenten om deel te nemen aan KIJK ons Roosendaal. Soms via audities maar ook vanuit eigen observaties tijdens bezoeken aan de vele culturele verenigingen binnen Roosendaal. Het orkest bestaat uit 52 muzikanten, het koor telt ongeveer 25 deelnemers en er zijn zo'n 15 deelnemers voor dans. Het toneel kent vijf hoofdpersonages die zullen worden bijgestaan door een veertigtal figuranten.

Thema

"We laten het Roosendaal van nu zien", vertelt Merijn. "Waarom wonen mensen zo graag in Roosendaal, en komen studenten na afronding van hun studie terug? Roosendaal heeft een rijk arbeidsverleden; Philips, Vero, het Spoor en richt zich nu op een logistieke toekomst. Daarnaast kent Roosendaal ook een rijk cultuur- en verenigingsleven, denk onder andere maar aan carnaval, de vele festivals en verenigingen en de Draai van de Kaai." Daarom is gekozen voor vier thema's: natuur, geschiedenis, economie en dynamiek. "Elk thema krijgt een eigen personage", aldus Merijn. Tijdens de voorstelling zijn er vier aktes die samen één doorlopend verhaal vormen.

"Alles is nieuw materiaal", vertelt Merijn met gepaste trots. De filmbeelden vormen de basis voor de productie en worden afgewisseld met de vier live-akten op het podium. Het zijn filmopnames van de stad en de inwoners waarbij ook wel historische beelden van 750 jaar Roosendaal vertoond zullen worden. "We willen dat Roosendalers trots zijn op hun stad, zij vormen het hart van de stad en zorgen voor verbinding", aldus Merijn. Ben jij ook trots op je stad, voel je je een Roosendaler? Speel dan mee in deze unieke voorstelling.

Figuranten kunnen zich tot 5 augustus aanmelden per e-mail bij KijkonsRoosendaalregie@gmail.com Repetities vinden plaats op 26 augustus en 9 september.
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief