De kermis in Roosendaal trekt ongeveer 230.000 bezoekers. ARCHIEFFOTO
De kermis in Roosendaal trekt ongeveer 230.000 bezoekers. ARCHIEFFOTO

Roosendaalse kermis krijgt meer ruimte

ROOSENDAAL - De Roosendaalse kermis krijgt dit jaar meer ruimte. Rondom de gebouwen van EKP en Sensus is extra plek, waardoor meer attracties kunnen worden gehuisvest. Dit jaar staan de voornamelijk grotere attracties opgesteld op het Kadeplein en op de Oostelijke Havendijk.


De kermis begint vrijdag 31 augustus om 16.00 uur en eindigt op donderdag 6 september om 22.00 uur met afsluitend vuurwerk. "In totaal komen er dit jaar ongeveer 85 attracties. Dat is een mooi aantal", vertelt kermismeester Corné Kriesels. Voor de derde jaar slingert de kermis zich een weg van het Tongerloplein via het Kadeplein naar de Oostelijke Havendijk. De Roosendaalse kermis week drie jaar geleden voor het eerst uit naar deze route. Dat was nodig, omdat er op de Wipwei huizen werden gebouwd.

Grote attracties

Dit jaar staan nog meer attracties voor groot vermaak op het Kadeplein en op de Oostelijke Havendijk. Waaghalzen kunnen onder meer hun geluk beproeven in de Topspin, de Turbo Polyp en de Extreme Hang Over. Het Funhouse Heroes XXL daagt je uit een spannend parcours te trotseren en in het Ghost Castle is het lekker griezelen in het spookhuis. In het Rescue Glazen Doolhof moet je de weg zien te vinden. "Nieuw dit jaar is de Lost Escape Room. Die hebben we hier nog niet eerder gehad", benadrukt Kriesels.

Grijparm

Ook bij de Markt en de Bloemenmarkt staan attracties voor durfallen. De Eclipse slingert inzittenden in een bakje met een grijparm de lucht in. Daarnaast kun je jezelf laten lanceren in een katapult in de Air Race Bungee. Op deze locaties staan verder de Family Achtbaan, de Tobogan glijbaan en draaimachine Disco Jumper XXL.

Nostalgisch gedeelte

Ook het nostalgische gedeelte van de Roosendaalse kermis ontbreekt niet. Voor de peuters en kleuters staan er op het Tongerloplein de draaimolen, rups Le Papillon, de zwanenzweefmolen, de Peter Pan Railway en de bootjesmolen. Ook kan er een ritje worden gemaakt op een pony of een kijkje worden genomen in het rijdend museum de Miniatuurkermis. In het voorjaar vond in het kader van het thema 'Roosendaal 750 jaar' de nostalgische kermis plaats. Daar stonden in totaal 35 attracties van weleer. "Dat was een enorm succes. Daarom komt er volgend jaar weer een editie", blikt Kriesels alvast vooruit.

Grootste evenement

De Roosendaalse kermis is veruit het grootste evenement van de stad. Vorig jaar kwamen er tussen de 225.000 en 250.000 bezoekers in een week tijd. "Dat blijkt uit tellingen. De kermis wordt erg gewaardeerd en heeft een brede regiofunctie. Het publiek komt ook van ver buiten Roosendaal. We zien bezoekers uit Zeeland en België. Het is ook de grootste kermis van West-Brabant. Exploitanten van attracties komen ook graag naar de stad. Daardoor kunnen we een geschikte selectie van attracties kiezen. Zo zorgen we voor een gevarieerde kermis met voor ieder wat wils", benadrukt Kriesels.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>