De geraniummarkt trekt jaarlijks vele bezoekers.
De geraniummarkt trekt jaarlijks vele bezoekers. (Foto: )

Geraniummarkt Wouw blijft voortbestaan

WOUW - De Geraniummarkt in Wouw is gered. Een aantal leden van het bestuur gaven te kennen dat ze na 2019 af zouden treden, daarmee dreigde een einde te komen aan de regionaal bekende Geraniummarkt die al 35 jaar in het dorp wordt georganiseerd.


Jaarlijks wordt in Wouw de Geraniummarkt georganiseerd waarbij bewoners van de vier Geraniumdorpen (Wouw, Heerle, Wouwse Plantage en Moerstraten) gratis geraniums krijgen. Die dienen zij op te hangen in het zicht van passanten. Op deze manier zetten zij hun dorpen letterlijk in de bloemetjes en krijgen de straten een fleurig aanzicht. De Wouwse oud-burgemeester Ton Rombouts begon ooit met het initiatief, maar omdat het bestuur geen opvolgers gevonden kreeg, leek er even een einde te komen aan deze jarenlange traditie.

Nieuwe leden

"Wij hoopten de gaten op te vullen met nieuwe, enthousiaste leden die dit bijzonder succesvolle evenement een warm hart toedragen", gaf de organisatie eerder dit jaar te kennen. "Maar ondanks herhaaldelijke oproepen heeft spijtig genoeg niemand zich gemeld." Gelukkig is daar toch verandering in gekomen in de vorm van Harmonie en Malletkorps Oranje uit Wouw. Zij hebben besloten vanaf 2020 de organisatie over te nemen.

Organisatie

De organisatie van de Geraniummarkt van 5 mei 2019 zal nog in zijn geheel worden uitgerold door het huidige bestuur van de Commissie Wouwse Geraniumdorpen. "De leden van de Commissie Wouwse Geraniumdorpen spreken hierbij hun waardering uit aan Harmonie en Malletkorps Oranje voor hun initiatief en bereidheid de Wouwse Geraniumdorpen te laten voortbestaan."

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief