Naast zang en muziek was er ook ruimte voor dans.
Naast zang en muziek was er ook ruimte voor dans. (Foto: Timo Reisiger/Gemeente Roosendaal)

De Grande Finale: terugblik op een zeer geslaagd verjaardagsfeest in kader 750 jaar Roosendaal

  algemeen

ROOSENDAAL – Drie keer een uitverkochte schouwburg. Dat overkwam de organisatie van de Grande Finale van Roosendaal 750 jaar. Het slotakkoord van een jaar met een terugblik op zo'n 50-tal feesten en activiteiten.

DOOR RENÉ BRUIJNINCX

De belangrijkste opbrengst van dit feest voor en door Roosendalers is zeker en vast de wijze waarop de bewoners van de stad trotser op hun stad zijn geworden. En dat is niet alleen een gevoel, maar iets dat bij tal van activiteiten door met name de toeschouwers werd onderstreept.

Opening
Drie avonden werd er teruggekeken op die activiteiten. Een imposante muzikale geschiedenisles met tal van hoogtepunten passeerden de revue. Op de zaterdagavond werd voorafgaand aan de voorstelling door de commandant van het Korps Commando Troepen, kolonel R. van den Berg, een plaquette aangeboden aan burgemeester Niederer. Een cadeau van het KCT aan de jarige stad.

Programma
De aanwezige toeschouwers werden aan de hand meegenomen om een muzikale rondreis te maken langs tal van hoogtepunten van het afgelopen jaar. Een groot orkest, waarin muzikanten van diverse gezelschappen samen musiceerden, stond onder vakkundige leiding van Bart van Gorp. Opvallend daarbij was ook dat er niet gekozen was voor het gangbare en uiterst bekende repertoire, dat Roosendaal tijdens carnaval en andere feesten zo verbindt. De gecomponeerde en gearrangeerde muziek van de dirigent nodigde uit tot muzikale hoogstandjes waarbij de muzikanten konden laten zien en horen waartoe ze in staat waren.


Rondleiding
Naast de muzikale omlijsting was de rode draad in de voorstelling de rondleiding die Meester Stef met een aantal leerlingen door Roosendaal maakte. Op die manier werd er teruggeblikt op activiteiten die allemaal, zonder uitzondering, pareltjes waren van het achter ons liggende feestjaar. De nostalgische kermis, de vele concerten van diverse koren en gezelschappen samen met stadsbeiaardier Toine Raats, het Zwaaigatconcert met het I.Q. en omlijst middels een fraaie artist's impression van de nieuwe wijk Stadsoevers. Er werd gezongen, gedanst, gespeeld en vooral door iedereen op het podium, maar ook in de zaal, met volle teugen genoten.

Dankwoord
Door zowel voorzitter Cor Verbogt van Roosendaal 750 jaar, als door burgemeester Jacques Niederer waren er woorden van dank. Speciale aandacht daarbij was er voor de grote groep vrijwilligers en ambtelijke ondersteuners, die door uitstekende samenwerking het fundament voor het succesvolle feestjaar hadden gerealiseerd. "Het bestuur van 750 Roosendaal heeft vooral gefaciliteerd, terwijl al die vrijwilligers en medewerkers dit feest mogelijk hebben gemaakt", vatte Verbogt het gedane en gewaardeerde werk samen.

Afsluiting
Net zoals het feestjaar door de burgemeester en voorzitter werd geopend tijdens de nieuwjaarsreceptie, werd het zaterdagavond ook afgesloten. Met zicht op de televisietoren, drukten beide heren de rode knop in, waardoor het logo dat op de televisietoren geprojecteerd stond verdween. Na afloop werd er door menigeen uitvoerig nagepraat en werd er met grote tevredenheid teruggekeken op het verjaardagsfeest van de 750 jaar oude stad.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief