De kermis trok vorig jaar tal van bezoekers uit Roosendaal en omgeving FOTO RENÉ BRUIJNINCX
De kermis trok vorig jaar tal van bezoekers uit Roosendaal en omgeving FOTO RENÉ BRUIJNINCX (Foto: René Bruijnincx)

Nostalgie bij kermis in Roosendaal

ROOSENDAAL - De nostalgische kermis strijkt van woensdag 17 tot en met maandag 22 april voor de tweede keer neer in de Roosendaalse binnenstad. De oude Markt vormt hierbij het centrale punt. Dit jaar is de kermis groter én er zijn meer activiteiten.


De Nostalgische Kermis werd vorig jaar voor het eerst in zeer lange tijd weer georganiseerd in het kader van Roosendaal 750 jaar. Dat beviel de stad zo goed, dat meteen actie werd ondernomen om ook dit jaar een nostalgische kermis van de grond te krijgen. En met succes. Want van woensdag 17 april tot en met maandag 22 april (2e paasdag) kan iedereen naar hartenlust genieten van de vele attracties.

Opening

Wethouder Cees Lok verricht op woensdag 17 april om 13.00 uur de officiële openingshandeling waarna de kermis voor iedereen toegankelijk is. Wat de opening precies gaat inhouden is nog niet bekend, wel is bekendgemaakt dat het gaat om een bijzondere fietsact. Wethouder Cees Lok: ”We zijn blij dat we dit prachtige familie-evenement weer kunnen organiseren in onze stad. Een nostalgische kermis met nostalgische toegangsprijzen."

Prijzen

Niet alleen de attracties stammen uit 'de goede ouwe tijd', ook de ritprijzen die gehanteerd worden zijn niet van deze tijd. Alle attracties kosten slechts één euro per rit. Ook wordt een voordeelkaart geïntroduceerd. Met deze voordeelkaart, waarvan er 1000 beschikbaar zijn, kun je voor slechts 25 euro bij alle 36 deelnemende attracties een rit maken of korting krijgen. "De voordeelkaarten zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij de VVV, en tijdens de kermis zijn ze ook verkrijgbaar in de spiegeltent."

Activiteiten

Die spiegeltent vormt het daadwerkelijke hart van de nostalgische kermis. "Bezoekers kunnen hier genieten van een gevarieerd programma. Stichting Blommenkinders verzorgt muziek uit de jaren '60 en '70 en dancemasters De Bra zorgen voor nostalgische dansvoorstellingen, waaronder ook de geliefde Lindy Hop. Daarnaast kunnen bezoekers op 22 april (2e paasdag) genieten van klassieke bromfietsen rondom de St. Jankerk en Tongerloplein. Tenslotte is er in het Oude Raadhuis dagelijks gratis een prachtige miniatuurkermis te zien met een expositie.

Informatie

Meer informatie over de nostalgische kermis, het randprogramma of de aankoop van de voordeelkaart vindt u op de website van Kermis in Roosendaal : www.kermisinroosendaal.nl en op Facebook: kermisinroosendaal.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIES