Afbeelding
Foto: Politie

Auto onderschept met bijna 115 kilo drugs

Door: Peter Houtepen Politie

WOUW - De politie heeft maandag op de parkeerplaats bij de Wouwse Tol op de A58 een auto onderschept waarvan in bestuurder ruim 114 kilo aan MDMA-kristallen vervoerde. 

Rond 17.00 uur controleerden agenten het voertuig. De chauffeur overhandigde zijn rijbewijs, maar kon geen kentekenbewijs van het voertuig tonen. De agenten vroegen daarom toestemming om in de auto te zoeken naar het chassisnummer om zo hun controle te kunnen afmaken.

In de achterbak van de auto werd vervolgens een verborgen ruimte ontdekt, die na een eerste blik gevuld was met boodschappentassen met mogelijk MDMA-kristallen. De auto werd meteen in beslag genomen en de bestuurder, een 56-jarige man uit Berghem, aangehouden.

Bij het onderzoek trof de politie in het voertuig in totaal twee verborgen ruimtes aan. In die ruimtes stonden acht grote boodschappentassen die gevuld waren met MDMA-kristallen. In totaal ging het om ruim 114 kilo. Het spul is getest op het politiebureau, maar er zal nog onderzoek gepleegd gaan worden door het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) om achter de exacte samenstelling te komen. De aangetroffen drugs worden vernietigd. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief