Cor Verbogt, Mieke Spekman en Luuk Roozeboom (Uitgeverij de Bode)
Cor Verbogt, Mieke Spekman en Luuk Roozeboom (Uitgeverij de Bode) Foto: Remko Vermunt

Geschiedenis van Roosendaal gevat in één boek

Door: Remko Vermunt Algemeen

ROOSENDAAL - Schrijfster Mieke Spekman heeft afgelopen week het eerste exemplaar van haar boek Roosendaal van Missiehuis tot Molenstraat overhandigd aan Cor Verbogt, oud-voorzitter van de stichting Roosendaal 750 jaar.

Vorig jaar bestond de stad Roosendaal 750 jaar en dat werd gevierd. Speciaal voor deze gelegenheid schreef Mieke Spekman als correspondent voor de Roosendaalse Bode verschillende artikelen over de geschiedenis van Roosendaal. Van Roosendaal als douanebolwerk tot aan een interview met perronkelner Krijn Van Osta. Alle facetten van de Roosendaalse samenleving kwamen daarin aan bod.

Rijke verleden

Maar, met het einde van het feestjaar, kwam er ook een einde aan de artikelen. "Het idee de artikelen te bundelen in een boekje is ingegeven door de enthousiaste reacties van de lezers", vertelt Mieke Spekman. Daarom werd, in samenwerking met Uitgeverij de Bode, besloten de verhalen te bundelen. Er werden zelfs een aantal nieuwe verhalen geschreven. "Ik hoop dat de verhalen u weer even doen terugdenken aan het rijke verleden van Roosendaal", stelt Spekman.

Stichting 750 jaar

Het eerste exemplaar van het boekje overhandigde ze dan ook met veel plezier aan Cor Verbogt. "Ik ga hem thuis lekker doorlezen", aldus een trotse voorzitter. "Eigenlijk moet dit boek bij alle Roosendaalse huishoudens in de kast staan", besluit Verbogt. Heeft u nog geen exemplaar? Het boek is nog te verkrijgen bij VVV Roosendaal én Het Verboden Rijk.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief