Gino Pieter keert terug naar RBC
Gino Pieter keert terug naar RBC Foto: Arthur Verbraak

Nieuw bloed voor selectie van RBC Roosendaal

Door: Remko Vermunt Algemeen

ROOSENDAAL - Het seizoen van RBC Roosendaal zit er weer op. Hoewel het eerste elftal op een derde plek eindigde in de Derde Klasse, was de teleurstelling bij het elftal toch groot. De ploeg stond lange tijd op kop in de ranglijst, maar uiteindelijk leverde zelfs de nacompetitie niet het gewenste resultaat op.

Komend seizoen wordt de selectie dan ook aangevuld met jongens met veel ervaring én een aantal talentvolle jongens uit de Voetbal Academie voor een ideale mix. "Volgend seizoen willen we beter presteren dan afgelopen jaar en met het oog daarop heeft het bestuur geprobeerd om de selectie dusdanig te versterken dat er zoveel mogelijk posities dubbel bezet zijn of kunnen worden", laat het bestuur weten.

Hoofdtrainer
Niet helemaal nieuw is hoofdtrainer Koos Waslander die ook voor komend seizoen getekend heeft bij RBC Roosendaal. Waslander werd aan het einde van dit seizoen al aangesteld als hoofdtrainer en toen gaf RBC al aan te willen onderzoeken of hij langer kon blijven. Bestuurslid Lion de Frel is in ieder geval enthousiast over Waslander: "Koos is laagdrempelig voor de spelers, hij voelt ze aan, hij begrijpt ze en communiceert op passende wijze. Maar aan de andere kant is hij ook heel direct en duidelijk, dat is zijn kracht. En zijn coaching is uitstekend." Ook Waslander is tevreden met zijn langer verblijf in Roosendaal: "Ik vind het een mooie uitdaging om mijn bijdrage te leveren aan de ambities van de club. Die staan namelijk nog steeds recht overeind."

Ambities

Om die ambities waar te maken is de ploeg op zoek gegaan naar een hoop nieuwe spelers. Zo komt onder andere Gino Pieter terug naar de Roosendaalse club. Pieter speelde afgelopen seizoen bij MOC'17, maar de 27-jarige verdediger keert terug op het oude nest. "Toen ik vijf jaar geleden naar RBC kwam, was de doelstelling van de club zich omhoog te vechten en daar wilde ik me graag voor inzetten. Ik bemerkte bij mezelf dit seizoen steeds meer dat ik het miste om aan dat streven van RBC te kunnen bijdragen. Daarom ben ik blij dat we die doelstelling volgend seizoen samen weer kunnen oppakken."

Ervaring en rust

Ook Chaib Azaimi keert terug naar RBC. De 32-jarige allround middenvelder speelde eerder bij de D-pupillen en de C-junioren. Hij vertrok naar BSC en speelde vervolgens bij verschillende clubs. In het seizoen 2014-2015 kwam hij vanuit Breda weer terecht in Roosendaal, maar na dat seizoen stopte hij met voetballen, omdat hij het niet meer kon combineren met zijn werk. Nu zijn werkzaamheden het weer toelaten, wil hij het voetballen weer oppakken. "Bij RBC lopen er nog zo veel oude bekenden uit mijn jeugdperiode dat het voelt als terugkomen", aldus Azaimi. "Daarnaast spreken de doelstellingen van de club, zowel met het eerste elftal als met de jeugd, mij erg aan. Mogelijk dat ik nog iets kan betekenen voor de jeugdopleiding." Volgens de club gaat Azaimi vooral ervaring en rust brengen in het team.

Twee keepers

Door het vertrek van Joeri Leest en Jordi Brühns moest RBC op zoek naar twee nieuwe keepers. De 18-jarige Matthias Deleij en de negentienjarige Barry Knook gaan deze taak op hen nemen. Barry stroomt door vanuit JO19 en Matthias Deleij komt over van MOC'17. Knook maakte afgelopen seizoen al zijn debuut in het eerste elftal in de laatste competitiewedstrijd tegen Victoria'03, waarin hij een strafschop stopte. "Ik ben blij met mijn kans in de selectie van het eerste elftal volgend seizoen", aldus Knook. Matthias begon afgelopen seizoen bij de Bergenaren, "maar ik denk dat het voor mijn ontwikkeling beter is om over te stappen naar RBC, gezien de ambities van de club."

Versterking

Andere versterking voor het eerste elftal zijn onder andere de 27-jarige Faysal Bensiali die aanvoerder was van SC Kruisland, de 34-jarige centrumspits Greg Noordzee verruilt zaterdag vierdeklasser Overmaas voor het Herstaco Stadium, de 19-jarige Jari Rommens verlaat Zwaluwen Olmen en oud RBC-speler Carlos Ramos keert terug naar de defensie van RBC. Hij verlaat hiervoor hoofdklasser Leonidas. De 19-jarige Yoran de Bruijn is afkomstig van de Rijsbergse club VVR en ook hij komt naar Roosendaal. Daarnaast wordt het team nog aangevuld met twee jeugdspelers die doorstromen vanuit JO19: Yorben Bus en Aboubacar Coulibaly.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief