De Roosendaalse kermis is elk jaar weer een feest.
De Roosendaalse kermis is elk jaar weer een feest.

Roosendaalse Kermis gaat van start

Door: Caroline Lichtenberg Algemeen

ROOSENDAAL - Het is bijna zover! De kermis in Roosendaal gaat op vrijdag 6 september van start. Tot en met 12 september staan er allerlei attracties door de stad voor jong en oud. Ook zijn er een paar nieuwe attracties bijgekomen. De ruim 85 attracties en kramen staan verspreid op de Markt, Bloemenmarkt, Tongerloplein, Kade, Kadeplein en Oostelijke Havendijk.

Op het Tongerloplein staat de Oud-Hollandse kermis met de zwanenzweefmolen, de bootjesmolen en de draaimolen. Op de Markt vind je de Booster en de Turbo Polyp en op het Kadeplein staan onder andere het Lunapark, glazen doolhof en diverse kleinere attracties. Dit jaar is de Oostelijke Havendijk aan het kermisparcours toegevoegd. Hier staan onder andere het Reuzenrad, Breakdance en Air Race Bungee. Nieuwe attracties zijn dit jaar onder andere de Space Jam, Devil Rock en de Reactor.

Openingstijden

De kermis begint op vrijdag 6 september om 16.00 uur en duurt tot 01.00 uur. Ook op zaterdag is de kermis open tot 01.00 uur. De overige dagen begint de kermis om 13.00 uur en sluiten de attracties om 23.30 uur. Dinsdagmiddag 10 september van 13.00 tot 16.00 uur is het Sterrenmiddag op de kermis. Het geluid gaat iets zachter en de attracties draaien langzamer. De Sterrenmiddag is voor iedereen toegankelijk. Tijdens deze middag is de kermis aangepast voor bijvoorbeeld ouderen of mensen met een beperking.

Praktisch

Zowel vanaf de opbouw van het evenement, als gedurende het evenement en tijdens de afbouw van het evenement zijn de volgende straten gedurende 24 uur per dag voor alle verkeer (met uitzondering van voetgangers en verkeer ten behoeve van de op- en afbouw) afgesloten.

Onderstaande straten zijn tijdens de kermis afgesloten. Dit zijn:

- Markt
- Bloemenmarkt (tussen de Dominestraat en de Markt)
- Tongerloplein (inclusief Kerkstraat)
- Dokter Brabersstraat
- Raadhuisstraat (tussen H.G. Dirckstraat en Kade 14)
- Kadeplein
- Turfberg (met uitzondering van de bewoners van de Lage Brug)
- Oostelijke Havendijk (tussen Kade en Suikerunie)
Tijdens de openingstijden van de kermis is het verboden om op het evenemententerrein (brom)fietsen te stallen.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief