Afbeelding
Foto: Politie

Roosendaler (58) aangehouden voor witwaspraktijken

Door: Amber Kuijs 112 Meldingen

ROOSENDAAL - Een 58-jarige man uit Roosendaal is maandagochtend vroeg aangehouden. Hij wordt verdacht van witwassen van crimineel vermogen. Ook werden drie woningen doorzocht. Daarbij werd een contant geldbedrag van enkele tienduizenden euro's aangetroffen.  

Om 04.00 uur ging een actiedag in het teken van witwassen en drugs gerelateerde zaken van start. Hierbij werd de 58-jarige Roosendaler aangehouden. Hij wordt verdacht van het witwassen van crimineel vermogen. Er werd een onderzoek naar hem gestart nadat er informatie was binnengekomen dat hij bij drugshandel betrokken zou zijn. De man zou beschikken over grote sommen contant geld en daarmee investeringen doen. De man was een bekende van de politie. 

Ook werd er bij drie adressen in Roosendaal gezocht naar bewijs van witwassen. Daarnaast werden er vermogensbestanddelen gezocht waar beslag op gelegd kon worden. Bij een van deze zoekingen werd een contant geldbedrag van enkele tienduizenden euro's aangetroffen. Dit is in beslag genomen. Ook is er beslag gelegd op een bankrekening met daarop een geldbedrag van vele tienduizenden euro's.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief