Kiki Nieuwkerk-Post, Harry Meijers en Vivian van der Wielen-Bik werken samen aan een mooie toekomst FOTO REMKO VERMUNT
Kiki Nieuwkerk-Post, Harry Meijers en Vivian van der Wielen-Bik werken samen aan een mooie toekomst FOTO REMKO VERMUNT (Foto: Remko Vermunt)

Scholengroep Tongerlo bouwt aan de toekomst

ROOSENDAAL - Scholengroep Tongerlo is het nieuwe schooljaar begonnen met twee nieuwe collegedirecteuren. Kiki Nieuwkerk-Post is de nieuwe directeur van het Da Vinci College en Vivian van der Wielen-Bik van het Norbertus Gertrudis Lyceum. Harry Meijers is inmiddels anderhalf jaar directeur van de Norbertus Gertrudis Mavo (Gertrudis College) en heeft daarmee een kleine voorsprong op de twee dames, maar de drie bouwen gezamenlijk aan een nieuwe toekomst.


"Ik ben echt met m'n neus in de boter gevallen", vertelt Vivian van der Wielen. "Er zijn niet veel directeuren die de kans krijgen om in hun eerste jaar én het honderdjarig jubileum van de school te vieren én die meteen mee mogen denken over de verbouwing van de school." Voor Vivian voelt het dan ook als een gespreid bedje. "Niet dat er niets te doen is, er zijn genoeg zaken waar ik m'n tanden in wil zetten." Voor collegedirecteur Kiki Nieuwkerk-Post van het Da Vinci College voelde het eveneens als thuiskomen. "Ik ben er echt trots op dat ik hier mag werken. Dit gebouw leent zich ontzettend goed voor dit soort onderwijs en de komende jaren gaan we de kansen en mogelijkheden van het gebouw, van de leraren en de leerlingen nog beter benutten."

Samenwerking

Hoewel de twee nieuwe directeuren nog maar net begonnen zijn, wordt er al intensief samengewerkt tussen de drie scholen. Scholengroep Tongerlo is dan ook druk bezig met het bouwen aan een nieuwe toekomst. "We willen veel meer de samenwerking met elkaar aangaan en gebruik maken van elkaars kennis en kunde", aldus Kiki Nieuwkerk. Daarbij wordt gekeken naar de eigenheid en de cultuur van de school, maar waar mogelijk wordt ook de samenwerking aangegaan. "We zijn nu echt één school aan het worden", stelt Harry Meijers.

Schoolplan

Om dat extra kracht bij te zetten wordt er gewerkt aan een nieuw schoolplan. Daarin worden onder andere afspraken en richtlijnen vastgelegd die ervoor moeten zorgen dat leerlingen nooit tussen wal en schip terechtkomen. "Door goed samen te werken, kunnen we er bijvoorbeeld voor zorgen dat kinderen heel makkelijk van mavo naar havo kunnen doorstromen", vertelt Harry Meijers. Scholengroep Tongerlo biedt immers alle onderwijsvormen aan in Roosendaal. Van vmbo naar mavo, naar havo en zelfs atheneum en gymnasium. De samenwerking tussen de drie scholen zorgt dan ook voor een bundeling van die krachten.

Bouwplannen

Daar komt nog eens bij dat twee van de drie scholen druk bezig zijn met (ver)bouwen. Voor Harry Meijers breekt een spannende tijd aan. In december wordt in de Vincentiusstraat gestart met de nieuwbouw voor 'zijn' Norbertus Gertrudis Mavo. "Uiteindelijk willen we in het laatste deel van 2020 alles verkassen naar de nieuwbouw", stelt Meijers. Pas als hij met zijn school intrek heeft genomen in het nieuwe pand, komt het Gertrudis College aan Bovendonk vrij. "Vanaf dat moment kunnen wij beginnen met de vernieuwbouw", vertelt Vivian van der Wielen. "Wij zijn nu druk bezig met het selecteren van een architect en voor de kerstvakantie maken we een keuze."

Feest

Die architect gaat in 2020 aan de slag met het maken van een ontwerp en in 2021 moet begonnen worden met de start van de vernieuwbouw. Daarbij blijft een deel van het gebouw overeind, maar er wordt ook een deel gesloopt. In 2022/2023 wil Van der Wielen weer verhuizen van Bovendonk naar de Lyceumlaan. Maar, eerst wordt er nog door beide scholen feestgevierd vanwege het honderdjarig bestaan. Zo hield het Gertrudis College in september een grote reünie met ruim 2300 bezoekers en ook het Norbertus College organiseert in april een grootschalige reünie. "Dat feest vieren doen we voor een deel samen en voor een deel apart."

Uiteindelijk wordt op 2 juli 2020 het feestjaar afgesloten met een officieel eeuwfeest. "Op die dag krijgen de laatste lichtingen van het Norbertus College en het Gertrudis College hun diploma's. Daarmee sluiten we het verleden af en beginnen we aan een nieuwe toekomst."

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>