Alle gedecoreerde brandweermannen en -jubilarissen in gezelschap van burgemeesters Van Midden en Petter.
Alle gedecoreerde brandweermannen en -jubilarissen in gezelschap van burgemeesters Van Midden en Petter. Foto: Ton Langeweg

Brandweerjubilarissen gehuldigd

Sport en vereniging

ROOSENDAAL - Op vrijdag 1 november was de jaarlijkse korpsavond voor alle brandweermensen (beroeps en vrijwilligers) uit Bergen op Zoom, Halsteren, Roosendaal, Wouw en Moerdijk-Haven. Clustercommandant Berrie de Groot heette alle brandweermensen en hun partners van harte welkom.

Tijdens deze avond was er aandacht voor de negen nieuwe medewerkers en elf medewerkers die uit dienst zijn getreden. Behaalde certificaten en diploma's van het afgelopen jaar werden benoemd. Aansluitend was de huldiging van de jubilarissen.

Jubilarissen

10 jaar: Bart Hagenaars (Halsteren), Sonny Akkermans (Roosendaal), Ed van Bergen (Wouw), Peter van den Rijzen (Halsteren).

12,5 jaar: Dennis Snoeijers (Halsteren), Edwin Vaessen (Roosendaal), Peter Verbiest (Halsteren), Henk de Vries (Roosendaal), Gerard Mosterdijk (Bergen op Zoom), Jeroen Vollebregt (Halsteren).

20 jaar: Jean-Jacques van Giels (Bergen op Zoom), Stijn Timmermans (Roosendaal), Lauran de Groen (Roosendaal).

25 jaar: Marko Bastiaansen (Bergen op Zoom), Marcel Verdult (Roosendaal), Patrick Herwegh (Moerdijk-Haven/Roosendaal).

Koninklijke Onderscheiding

Na de huldiging van alle jubilarissen was het woord aan Burgemeester Han van Midden van de Gemeente Roosendaal. De nieuwe burgemeester stelde zich voor en meldde dat hij binnenkort de posten in Roosendaal en Wouw gaat bezoeken om nader kennis te maken met de brandweermannen en –vrouwen. Hij waardeert de inzet van de brandweer die 24/7 paraat staat. Tot slot ging de burgemeester over tot het uitreiken van Koninklijke Onderscheidingen aan 5 brandweermannen voor hun jarenlange inzet voor de brandweer te weten: de heren Paul van Oers, Kees Kramer, Christiaan Mouwen, Ruud Weterings en Ad Potters.

Daarna was het woord voor Burgemeester Frank Petter van de Gemeente Bergen op Zoom. Hij meldde dat het brandweervak niet onderschat moet worden. Als reddingswerker kom je in heel confronterende situaties terecht, die je een leven lang bijblijven, stel je jezelf bloot aan gevaarlijke en soms ook levensbedreigende situaties en neem je grote risico’s. Juist die omstandigheden maken dat de samenleving haar waardering mag laten blijken voor het brandweervak. Als dank voor hun jarenlange inzet voor de brandweer, ontvingen de heren Arno de Blaaij, Chris Buijs, Frans van Oers, Pieter Hagenaars en Eric de Weert een Koninklijke Onderscheiding.

Na afloop van het officiële gedeelte, was er een informeel samenzijn met alle aanwezige brandweermensen en hun partners.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief