Foto: Remko Vermunt

Grote eerste stap voor basisschool De Stappen

WOUW - Zeven kinderen van de leerlingenraad van basisschool De Stappen hebben afgelopen week het startbord onthuld van de nieuwe basisschool. Rond de zomer van 2020 moet tussen basisschool De Stappen en de Geerhoek de schop in de grond gaan én medio 2021 moet de nieuwe school gerealiseerd zijn.


"Dit is een prachtig moment", stelde Kees Mens, bestuurder van KPO Roosendaal. "We hebben hier met z'n allen lang naartoe gewerkt." Drie jaar geleden was KPO Roosendaal genoodzaakt om de basisschool in Moerstraten te sluiten. "Toen hebben we al besloten om in Wouw iets moois neer te zetten. Ook voor de kinderen in Moerstraten. Dit wordt straks het kloppend kinderhart van Wouw én omstreken", stelt Mens. Het nieuwe gebouw wordt namelijk niet alleen een basisschool, maar een integraal kindcentrum waar ook de kinderopvang een plekje krijgt, maar ook partners zoals jeugdzorg, jeugdfysiotherapie, logopedie en meer. "Het wordt een uiterst modern gebouw en dat is ook wel nodig, want het huidige gebouw is over de datum." Het nieuwe schoolgebouw wordt de crème de la crème op het gebied van techniek, klimaat, comfort en duurzaamheid. "Het wordt uniek voor deze regio."

Bouw

Omdat de bouw officieel pas later van start gaat, werd afgelopen donderdag het startbord onthuld en nog niet het officiële bouwbord. "We zijn nog druk bezig met het uitwerken van de plannen, maar met dit bord willen we de mensen alvast een idee geven van hoe het gebouw eruit komt te zien én waar het komt te staan." Het nieuwe schoolgebouw wordt straks gebouwd op de plek van de huidige kinderdagopvang. "Een deel van het oude schoolgebouw wordt straks dus gesloopt om plek te maken voor het nieuwe gebouw. Dat geldt overigens ook voor een deel van De Geerhoek", vertelt Rini Damen, directeur van De Stappen. "De school blijft wel gewoon open tijdens de bouw. Alleen de kinderdagopvang verhuist tijdelijk naar een andere locatie."

Symbolische stap

Volgens wethouder René van Ginderen was het onthullen van het startbord vooral een symbolische stap voor De Stappen. "Het was een lang traject. Niet alleen om te komen tot een nieuwe school, maar er is ook lang gewerkt aan een nieuwe onderwijsvisie." Straks komt er volgens de wethouder een 'parel' bij in Wouw. "Het wordt een fantastisch gebouw." De wethouder is dan ook trots op het onderwijs in de gemeente Roosendaal. "Onlangs heb ik nog een eerste paal mogen slaan bij de uitbreiding van het JTC én vorig jaar heb ik een KPO school mogen heropenen. Er wordt flink geïnvesteerd in het onderwijs en dat is goed om te zien."

Rini Damen

Directeur Rini Damen is zelf ook enorm trots op deze stap. "We hebben een moeizame periode achter de rug, maar inmiddels staat hier een trotse directeur. Samen met alle partners gaan we er iets moois van maken." Het vernieuwen van de onderwijsmethode hoort daar ook bij. "We krijgen in het gebouw meer ruimte en mogelijkheden. We willen minder klassikaal lesgeven en we willen af van het traditionele klassensysteem", legt Rini Damen uit. "Dit willen we overigens rustig oppakken en niet in té grote stappen." Uiteindelijk wil Damen onderwijs aanbieden dat veel meer gericht is op het kind en minder op de lesstof. "Eigenlijk geven we nu les op een methode die 75 jaar geleden is ontstaan na de oorlog. Toen moest iedereen zo snel mogelijk de leerstof tot zich nemen om het land weer op te bouwen. Wij willen meer individueel met de kinderen aan de slag om de talenten te benutten." Met het nieuwe gebouw komt daar ook ruimte voor.

De zeven kinderen van de leerlingenraad (Marijn, Linus, Quinty, Noa, Maud, Shania en Ilse) zijn in ieder geval blij met de nieuwe school. Zij kunnen niet wachten tot de school klaar is.

Remko Vermunt

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
 

Vacatures