Afbeelding
Foto: Archief

Voorlopig geen verbod op lachgas in Roosendaal

Door: Remko Vermunt Algemeen

ROOSENDAAL - De gemeente Roosendaal ziet de komende tijd meer heil in preventie, dan in het verbieden van lachgas. Dat laat burgemeester Han van Midden weten op vragen van de Roosendaalse Lijst en ChristenUnie.

Als het aan beide partijen ligt, krijgt Roosendaal in navolging van Arnhem ook een totaalverbod op de verkoop van lachgas. "Jongeren hebben niet door hoe levensgevaarlijk, hoe dodelijk, de cocktail is van alcohol en lachgas", aldus Karen Ader-Suijkerbuijk van de ChristenUnie. Maar, daar gaat de burgemeester voorlopig niet in mee. "Het is niet uit te sluiten dat het eerste totaalverbod van Nederland tot een rechtszaak zal leiden. Onbekend is hoe de rechter hierover zal oordelen. We volgen deze landelijke ontwikkelingen op de voet."

Wel bekijkt de gemeente per evenement of er een reden is om een verbod op te leggen voor de verkoop van lachgas. "Maar op dit moment heeft de preventieve aanpak ten aanzien van alcohol en drugs prioriteit. Hierop zet het college stevig in omdat wij van mening zijn dat preventie momenteel meer effect heeft dan een lokaal verbod."



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief