Vol verwachting klopt ons hart: dit moet je weten over de intocht van Sinterklaas in Roosendaal
Foto: Remko Vermunt

Vol verwachting klopt ons hart: dit moet je weten over de intocht van Sinterklaas in Roosendaal

ROOSENDAAL - Morgen is het zo ver! Dan komt de Sint, samen met zijn Zwarte Pieten, aan in Roosendaal. Het festijn begint al om 12.30 uur met muziek en vermaak op het Kadeplein. 


Vanaf 13.00 uur komt Sinterklaas samen met zijn Pieten het Zwaaigat binnengevaren. "De bezoekers kunnen flink wat spektakel verwachten op het water." Eenmaal aangekomen in Roosendaal wordt de goedheiligman welkom geheten door de nieuwe burgemeester: Han van Midden. "Na een kort welkomstpraatje, liedjes en dansjes op het podium op de Kade trekt de Sint rond 13.30 uur op zijn paard door de stad."

Route

Zoals Roosendaal gewend is, wordt de Sint gevolgd door tal van Zwarte Pieten. In één langgerekt lint trekt de stoet door de stad. De route is daarbij hetzelfde als voorgaande jaren. Zo loopt de Sint eerst een klein rondje door de Westrand om vervolgens via de Schuiven op de Markt te komen. Van daaruit gaat hij via de Raadhuisstraat naar de Nieuwe Markt en via de Dr. Brabersstraat komt hij weer terug op de Markt. Vervolgens gaat hij via de Bloemenmarkt en de Molenstraat naar de Burgemeester Prinsensingel en de Sint eindigt bij het Stadskantoor.

Zwarte Pieten

"Vorig jaar hadden we iets minder dan driehonderd Pieten en dit jaar zijn het er iets meer dan driehonderd." Er lopen weer pietenbands mee, er zijn snoeppieten, cadeaupieten en jumppieten. Gezamenlijk gaan zij zo'n 3,5 tot vierduizend kilo aan snoepgoed uitdelen aan de kinderen die langs de route staan.

Glutenvrije piet

Nieuw dit jaar is de komst van de Glutenvrije Piet. Hij zal alleen glutenvrije pepernoten uitdelen aan kinderen met een glutenallergie. De glutenvrije Pieten staan herkenbaar achter in de stoet op een platte kar voorzien van een glutenvrije banner. Het is de bedoeling dat ook de kinderen goed herkenbaar zijn. Je kunt dit doen door middel van de groene vlag en naar de pieten toe te gaan. De pieten kunnen niet van deze kar af. Je kunt de vlag hier downloaden.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief