Sfeerverlichting op Nieuwe Markt gaat toch nog aan
Nieuwe Markt vanaf de Roselaer.
Nieuwe Markt vanaf de Roselaer. (Foto: Jos van de Lande )

Sfeerverlichting op Nieuwe Markt gaat toch nog aan

ROOSENDAAL - De grondspots bij de fonteinen op de Nieuwe Markt gaan voortaan ook in de avonduren aan. Dat laat wethouder Cees Lok weten op vragen van de VLP.


Eerder zei de wethouder nog dat het geen effect heeft om de verlichting aan te zetten wanneer de fonteinen uitstaan, omdat het licht alleen zichtbaar zou zijn door de reflectie in het water. Maar, nadat de VLP een foto had toegestuurd waarin het tegendeel werd bewezen, is de wethouder toch overstag. "Eerder is aangegeven dat het licht effect alleen ontstaat wanneer het licht wordt weerkaatst tegen het water. Als bewoners aangeven dat het voor hun aanblijven van de spots wel een toegevoegde waarde is, gaan we de installatie zodanig inregelen dat het licht blijft branden." Dit gebeurt echter niet in de vorstperiode van 15 december tot en met 15 maart.

Remko Vermunt

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>