Afbeelding
Foto: Venema Media

Held biedt woning aan na afbranden huis; 'Als je een ander kan helpen, dan moet je dat doen'

Door: Remko Vermunt 112 Meldingen

WOUWSE PLANTAGE - Een 48-jarige inwoner van Wouwse Plantage zag op Nieuwjaarsdag hoe zijn woning aan de Heistraat in vlammen opging. Dat verhaal ging Steven Mcgill niet in de koude kleren zitten. Hij zag het verhaal en schoot de onbekende meteen te hulp. "Ik heb een gemeubileerde woning aan de Plantagebaan, deze wil ik graag beschikbaar stellen voor de bewoner. Dit is zo verschrikkelijk", reageerde hij onder onze Facebookpost.

Steven Mcgill heeft zelf een schade-/ en herstelbedrijf. "Ik heb ervaring met dit soort situaties", vertelt Mcgill. Drie jaar geleden was er een soortgelijk verhaal in Terheijden. "Rietje raakte haar huis kwijt door een brand. Het pand werd na de brand volledig dichtgetimmerd en wij waren de eerste die het pand weer binnengingen. Dat gaat je niet in de koude kleren zitten. We hebben geprobeerd zoveel mogelijk spullen van sentimentele waarde te bewaren. Gelukkig waren er nog een paar foto's, maar het was echt verschrikkelijk." 

Toen Mcgill hoorde van de brand in Wouwse Plantage wilde hij dan ook meteen helpen. "Ik heb een woning aan de Plantagebaan waar mensen tijdelijk kunnen wonen bij herstelwerkzaamheden aan hun huis." Het huis is onbewoond, maar wel gemeubileerd. Omdat Steven Mcgill de gedupeerde niet kent, nam hij contact op met de wijkagent: Mark Noordink. "Ik heb de eerste 'held' van 2020 al ontmoet", reageerde hij op Twitter. "Hoe mooi en lief is het dat er iemand met mij contact zoekt omdat hij gratis een woning ter beschikking stelt voor de eigenaar van de afgebrande woning."

De 48-jarige man heeft echter al tijdelijk onderdak gevonden bij een familielid. "Dat is natuurlijk mooi, maar mijn aanbod blijft staan en hij hoeft er 0 euro voor te betalen. Ik hoop hem gewoon een beetje te kunnen ontzorgen."



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief