KBO viert jubileum met muziek en cabaret
Er werd zichtbaar genoten van de vele meezingers FOTO REMKO VERMUNT
Er werd zichtbaar genoten van de vele meezingers FOTO REMKO VERMUNT (Foto: Remko Vermunt)

KBO viert jubileum met muziek en cabaret

ROOSENDAAL - KBO Roosendaal viert dit jaar haar zeventigjarig bestaan en dat werd afgelopen donderdag groots gevierd met een speciale jubileumvoorstelling. "Binnen een half uur waren de driehonderd kaarten verkocht. Daarom organiseren we op 19 januari nog een voorstelling en daar zijn ook al zo'n 200 kaarten voor verkocht", aldus voorzitter Ada Oudhof.


Het was donderdag net na het middaguur een drukke bedoeling bij Rottier Dance Studio aan de Vijfhuizenberg. Zo'n 320 senioren meldden zich bij de dansschool voor een middag vol vermaak. Zij zochten allemaal een plekje in de zaal terwijl Piet van Trijp, Fred Barda, Rene de Kok en Bas den Ridder herkenbare nummers uit de jaren '60 speelden. "Daar krijg je gewoon de kriebels van in je lijf", stelde Marianne van der Luytgaarden enthousiast bij het openingswoord. De Op-Sound Band was actief van 1964 tot 1969 en heeft er toen 45 jaar uit gelegen. Vijf jaar geleden kwamen de mannen weer bij elkaar en sindsdien treden ze weer regelmatig op in de Roosendaalse wijkhuizen.

Feestmiddag

"Wat zien jullie er allemaal feestelijk uit, het wordt ook een feestelijke middag", stelde Marianne. Na een paar korte toespraken van voorzitter Ada Oudhof en Stefan Vermeulen van KBO Brabant, was het tijd voor het eerste optreden van de middag. Speciaal voor deze gelegenheid was de Drentse musicalgroep Odoorn naar Roosendaal gekomen. "Ze zijn vanochtend om half acht al vertrokken om hier te kunnen zijn." Ze werden dan ook verwelkomd met een daverend applaus en er werd zichtbaar genoten van hun optreden.

Meezingers

Met nummers zoals Opzij, Opzij, Opzij van Herman van Veen, Carolientje van Willeke Alberti en Jan Klaassen de Trompetter van Rob de Nijs werd het al snel een gezellige boel in de zaal. Verschillende senioren bewogen hun voeten op de maat van de muziek, de handen gingen op en neer en er werd rustig meegedeind op de meezingers. Toen een zestal senioren op het podium mocht komen om mee te zingen werd het wellicht nóg gezelliger. Zij zongen uit volle borst mee: 'Oh Johnny, zing een liedje voor mij alleen'.

Remko Vermunt

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>