Drie varianten voor ontsluiting Tolberg én Bulkenaar
Foto: Gemeente Roosendaal

Drie varianten voor ontsluiting Tolberg én Bulkenaar

ROOSENDAAL - Meer dan 200 omwonenden zijn in wijkcentrum de Bergspil bijgepraat over de mogelijke ontsluitingswegen voor het gebied De Bulkenaar. Een verkeerskundig bureau heeft verschillende ontwerpen onderzocht en komt met drie potentiële varianten.


De gemeente Roosendaal heeft eerder al bewonersenquêtes gehouden en een inloopavond waarbij inwoners hun mening konden geven over de ontsluiting van De Bulkenaar. In totaal werden er door omwonenden dertien varianten aangedragen voor de nieuwe ontsluitingsweg. Deze varianten zijn allemaal onderzocht middels een zogenaamde 'quickscan'. "Deze scan laat zien dat de varianten op zichzelf staand niet optimaal zijn. Maar wanneer elementen uit die varianten worden gecombineerd levert dit wel drie haalbare hoofdvarianten op", aldus de gemeente.

Drie hoofdvarianten

De drie hoofdvarianten zijn uitgebreider onderzocht en bieden volgens het verkeerskundig bureau alle drie een goede ontsluiting voor zowel het ziekenhuis als de wijk Tolberg. "Daarnaast is er bij deze varianten een alternatieve route bij calamiteiten mogelijk, is er een betere spreiding van het verkeer en bieden de varianten een positieve afwikkeling van het verkeer richting het centrum."

Reageren

Inwoners kunnen op de website van de gemeente Roosendaal de drie varianten bekijken. Tot en met donderdag 23 januari kunnen zij reageren op de drie hoofdvarianten. In de vast te stellen gebiedsvisie wordt uiteindelijk één voorkeurstracé opgenomen. De gemeente Roosendaal en Bravis verwachten in juni met een voorontwerp Bestemmingsplan te komen. Inwoners krijgen uiteraard daarbij weer de mogelijkheid om te reageren.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>