Nieuw: Pendelbusjes tussen station en Majoppeveld

Nieuw: Pendelbusjes tussen station en Majoppeveld

ROOSENDAAL - Als het aan het bestuur van Ondernemersvereniging Majoppeveld ligt, rijden er vanaf begin februari pendelbussen tussen het station van Roosendaal en bedrijventerrein Majoppeveld.


Pieter Wierckx is parkmanager van het bedrijventerrein en is daarmee verantwoordelijk voor het creëren van een goed en aantrekkelijk ondernemersklimaat op het bedrijventerrein. "We hebben vanuit een aantal ondernemers opmerkingen gekregen over de bereikbaarheid van Majoppeveld", vertelt Wierckx. "Vooral voor stagiaires, maar ook voor medewerkers die met de trein komen is het lastig om bij sommige bedrijven te komen." In plaats van een duur onderzoek naar hoe de bereikbaarheid verbeterd kan worden, heeft Wierckx meteen de koe bij de hoorns gevat.

Pilot

"Vanaf februari willen we een pilot starten van drie maanden, waarbij 's ochtends (07.00-09.00 uur) en 's middags (16.00-18.00 uur) een gratis pendelbus van en naar het bedrijventerrein rijdt." De pendelbus gaat op vier locaties stoppen. Zowel aan het begin als aan het eind van de Leemstraat én nog twee keer op de Ettenseweg ter hoogte van Pollux en Maxaro. "We verwachten ongeveer twintig tot 28 reizigers te vervoeren per dag", stelt de parkmanager. Gedurende de pilot wil Wierckx op verschillende momenten studenten mee laten rijden om de gebruikers te interviewen. "Zij kunnen peilen of er echt animo voor is én of mensen eventueel bereid zijn om een kleine vergoeding te betalen."

Chauffeurs

Het busje dat Wierckx wil gebruiken wordt gehuurd van taxibedrijf De Groen. Zij regelen ook de planning voor de chauffeurs. "We zijn nog wel op zoek naar een paar chauffeurs die op vrijwillige basis willen rijden", vertelt Wierckx. Drie chauffeurs hebben zich al aangemeld, maar er is nog ruimte voor nog eens drie chauffeurs. "In principe gaat het om één dag in de week, maar ook twee ochtenden of middagen zijn bespreekbaar." Aanmelden kan via parkmanager@ovmajoppeveld.nl

Remko Vermunt

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>