Leerling Klaverweide krijgt eerste Sjors Sportief-boekje
Foto: SSNB

Leerling Klaverweide krijgt eerste Sjors Sportief-boekje

ROOSENDAAL - Vera Bruijns uit groep 8 van basisschool de Klaverweide heeft woensdagochtend het eerste Sjors Sportief-boekje in ontvangst mogen nemen. Vera's tekening voor de cover van het boekje werd gekozen als mooiste tekeningen uit veel inzendingen en daarmee won ze meteen een prijs voor de gehele klas. 


Het was woensdagochtend dan ook een drukke boel bij de Klaverweide. Vera mocht samen met onder andere de wethouder de officiële kick-off doen door een wedstrijdje te spelen in haar sport: Korfbal! Na een spannende wedstrijd die uiteindelijk gewonnen werd door Caroline de Klerk (Rabobank) werd de prijs voor de tekenwedstrijd uitgereikt aan Vera en haar klas. Zij hebben een uitstapje naar Krazy Kangeroo gewonnen! 

"Alle oudste leerlingen van de basisscholen uit de gemeente Roosendaal ontvingen afgelopen week de zevende editie van het Sjors Sportief-boekje. In dit boekje staan sportieve kennismakingsactiviteiten bij sportclubs waaraan leerlingen kunnen deelnemen om (vaak gratis) kennis te maken met een sport. Vorig jaar schreven er tweeduizend kinderen zich in", aldus Jerome de Clercq namens Sportservice Noord-Brabant.

Kinderen kiezen in het boekje een sport die ze leuk lijkt, denk bijvoorbeeld aan badminton, dansen, lasergamen, tafeltennis, paardrijden en tennis. "Kinderen mogen zich voor zoveel activiteiten inschrijven als ze zelf willen. Het hele schooljaar door kunnen kinderen zich inschrijven voor Sjors Sportief en deelnemen aan activiteiten." Naast de vele sporten die er in het boekje staan is er ook ruimte gemaakt voor Stichting Paul. Een Roosendaals initiatief opgericht voor kinderen uit minder bedeelde gezinnen om deze te financieel te ondersteunen zodat ook deze kinderen kunnen sporten.  

De inschrijving start op woensdag 12 februari om 16.00 uur op www.sjorssportief.nl.

Remko Vermunt

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>