Bouwclubs krijgen tegemoetkoming voor afvoer carnavalswagens
Foto: Luc van Leeuwe

Bouwclubs krijgen tegemoetkoming voor afvoer carnavalswagens

ROOSENDAAL - Carnavalsbouwclubs die een grote wagen bouwen, krijgen dit jaar een vergoeding van 480 euro voor het inleveren van hun restafval bij het Grondstoffencentrum. Bouwclubs die een kleine wagen maken krijgen een vergoeding van 120 euro. Dat laat de gemeente Roosendaal weten.


De gemeente zorgt daarmee voor een financiële tegemoetkoming bij de afvoer van hun wagens naar de milieustraat. De vergoeding voor grote wagens staat gelijk aan 2000 kilogram restafval. De vergoeding voor kleinere wagens staat gelijk aan 500 kilogram restafval. "Ondanks de tegemoetkoming, is er de oproep aan verenigingen zo goed mogelijk gescheiden afval in te leveren. Hoe minder restafval er over blijft, hoe minder kosten de verenigingen maken voor de afvoer ervan", stelt de gemeente.

Voor carnaval 2021 gaat de gemeente met de verenigingen op zoek naar alternatieven om restafval te verminderen. In april 2020 komt de gemeente met de bouwers samen om hierover te praten. Dan starten de meeste verenigingen weer met het maken van de ontwerpen. De vergoeding aan de verenigingen wordt betaald uit de gelden voor evenementen.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>