Prinses Wendy
Prinses Wendy (Foto: FOTO BRAM VISSER)

Laatste carnaval met prinses Wendy

NISPEN - De leut is weer volop bezig, het feest der feesten barst weer los, Nispen is omgedoopt tot Aopelaand! Ons eigen unieke Aopelaand met de daarbij horende carnaval, dat maakt Nispen weer zo bijzonder.


’T Mot Schuive, dat is ons motto wat we dit jaar uitdragen en overal laten horen. Wederom hebben we dit jaar voor de derde keer onze Hoogheid Prinses Wendy die acte de présence gaat geven. Nar Dorus en Grote Boer Múrijn staan haar bij in deze drukke periode en hebben dan ook vele taken die ze moeten uitvoeren, maar belangrijk is het spel wat ons drietal op de wagen zet.

Een drietal met een duidelijke boodschap, carnaval maken en brengen naar iedereen, de leut verdelen over jong en oud en zorgen dat iedereen in deze dagen alle sores in het leven even achter zich laat. Ook onze dierbare die er niet meer bij zijn, worden deze dagen niet vergeten, carnaval is immers het mooiste feest van het jaar, een feest van de lach en de traan.

Jeugddrietal
Wat Nispen ook uniek maakt is het jeugddrietal, Jules Goorden als jeugdprins, Daniel de Rooij als jeugd nar en Evi Raats als jeugd grote boerin. Zij trekken tijdens de carnaval samen op met het Protocol en hebben alle aopkes achter hen staan. Hierbij aansluitend onze eigen Hofkapel de Kriekeplukkers die overal waar de Hoogheid aanwezig is de eigen Nispense carnavalsmuziek laten horen.

Optocht door Aopelaand
Het grootste evenement trekt zondag 23 februari om 14 uur door de straten van Nispen. Vele bouwclubs zijn al maanden bezig geweest met het verzinnen en bouwen van een wagen, of waar Nispen zo sterk in is het verzinnen van een toneelstuk tijdens de optocht. Waar ze in Bergen zo goed in zijn, doen wij daar niet aan onder, een stukje straattoneel, carnavalesk ludiek met vaak een knipoog naar de dagelijkse realiteit.

Afscheid Prinses Wendy
Onze Hoogheid Prinses Wendy neemt afscheid van Aopelaand. Drie jaar met trots en volle overgave heeft zij hier met de scepter gezwaaid en de sleutel vastgehouden. Maar het lukt niet meer om voor de volle 100% de carnaval te organiseren, omdat het werk naast de carnaval dit niet meer toelaat. Een mooie tijd met een vrouwelijke Hoogheid en een nieuwe dementie voor Nispen waar we met een zeer positieve blik naar kunnen kijken. De Stichting Carnaval Nispen heeft voor Prinses Wendy een afscheidsreceptie ingepland op dinsdag 25 februari vanaf 19.00 en 21.00 uur in Café de Gouden Leeuw, u bent hierbij allemaal van harte uitgenodigd.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
Vacatures

Medewerkers schoonmaakonderhoud

Etten-Leur en Breda

Assistent-beheerder m/v

Bergen op Zoom

bezorgers weekkrant vakantieperiode

Andel, Giessen, Almkerk, Sleeuwijk, Werkendam

Serviceadviseur

Almkerk

Servicedesk medewerker m/v

Baarle-Nassau