Afbeelding

Gebiedsverbod voor vier relschoppers uit Roosendaal

Door: Remko Vermunt 112 Meldingen

ROOSENDAAL - Vier mannen die afgelopen weekend voor ongeregeldheden hebben gezorgd tijdens het stappen in de binnenstad van Roosendaal mogen de komende twee weken niet in het centrum van Roosendaal komen. De burgemeester heeft hen een gebiedsverbod opgelegd. Het gaat om mannen in de leeftijden van 22, 24, 28 en 38 jaar.

De politie hield afgelopen weekend verschillende mannen uit Roosendaal aan in het Emile van Loonpark. Door onbekende oorzaken ontstond er een vechtpartij op de Markt in Roosendaal. Agenten zagen dat een omstander op de Markt een fiets boven zijn hoofd hield. Deze wilde de man vermoedelijk in het publiek gooien. Daarop ondernam de politie actie. 

De 22-jarige verdachte vluchtte richting het Emile van Loonpark. Na een korte achtervolging wisten de agenten hem daar aan te houden. Echter bemoeiden zo'n dertig omstanders zich met de arrestatie. De agenten trokken hun pepperspray en wapenstok en probeerden een veilig gebied te creëren voor de arrestatie van de 22-jarige verdachte.

Een omstander gaf daarbij een agent een vuistslag in het het gezicht. De agent raakte gewond en moest zich onder doktersbehandeling stellen. Voor deze mishandeling is een 28-jarige man uit Roosendaal aangehouden. Ook werd er nog een andere 24-jarige Roosendaler aangehouden voor openlijke geweldpleging. Hij had een vleesmes in zijn broekriem. Deze is in beslag genomen. 

"Voor mensen die een gezellige uitgaansavond verstieren, is er geen plaats in het centrum van onze stad", stelt burgemeester Han van Midden. "Juist om die gezelligheid te waarborgen, ben ik samen met de veiligheidspartners hierop extra alert. Vandaar dat de vier Roosendalers die zich vorige weekend ernstig misdroegen een gebiedsverbod krijgen. Ik zie uit naar een mooi carnaval waarin we rekening houden met elkaar en waarbij we er tot het einde toe een feest van maken."

De burgemeester wil na de carnaval in gesprek met horecaondernemers, politie en andere veiligheidspartners om nieuwe afspraken te maken voor de komende jaren. "Het is goed om met elkaar terug te kijken op de afgelopen periode en concrete afspraken te maken hoe we de veiligheid tijdens het uitgaan kunnen vergroten. Dat is in ieders belang. Voor nu wens ik iedereen heel veel plezier bij het aankomende carnaval!"



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief