Gouden Bolhoed ontvangen Ruud van Osta tijdens zijn toespraak op de IQ presentatieavond. FOTO LEO DE JAGER
Gouden Bolhoed ontvangen Ruud van Osta tijdens zijn toespraak op de IQ presentatieavond. FOTO LEO DE JAGER Foto: Leo de Jaeger

Ruud van Osta naar huis met 47ste gouden bolhoed

Algemeen

ROOSENDAAL - Het IQ Aarmoei-nieke heeft de 47ste gouden bolhoed uitgereikt aan Ruud van Osta. Reden van de keuze is dat hij betrokken is bij vele activiteiten voor jong en oud. Daarmee is hij een ware verbinder voor de stad. Dit streeft ook het IQ Aarmoei-nieke na. Daarnaast is hij de eerste hoogheid geweest die in groot prinsenpak naar de presentatieavond van het IQ Aarmoei-nieke is gekomen. Een erkenning voor deze unieke avond binnen het Roosendaalse carnaval.

De avond werd bezocht door dik 500 enthousiaste carnavalsvierders die genoten van diverse optredens. De Roosendaalse politieke onderwerpen werden ludiek op de hak genomen. Natuurlijk door de heren van het IQ zelf door de Kaai als Middenpunt van Roosendaal te benoemen.

Burgemeester Han van Midden werd daarom uitgenodigd zijn bestuurszetel te verplaatsen boven Café de Veestallen. Ze boden de burgemeester ook een verhuisdoos aan. Slechts één want meer zou niet nodig zijn, niet dat ze denken dat de burgemeester niet genoeg spullen zou hebben maar meer omdat er in de woning niet meer plek zal zijn. "Maar U zit dan wel in het Midden van Roosendaal", zo hielden ze de burgemeester voor.

Goudenbolhoeddraagsters
Martine van de Kar en Annelieke Danen spraken de burgemeester in het Roosendaals toe waarbij de tekst vertaald werd naar het Nederlands anders zou hij het niet verstaan. Citymarketing kreeg van Bert Mathijssen een ludieke sneer en ook de wethouders gingen niet vrijuit. Cees Lok was wel de uitverkorenen voor menige opmerking waar het publiek zichtbaar van genoot. Bert Mathijssen vroeg de wethouder Toine Theunis nadrukkelijk om niet naar Bergen te gaan om daar de financiële puinhoop op te ruimen, stuur Cees Lok dan is hij daar gelijk de beste, zo sprak hij. Het publiek kwam niet meer bij.

Mieke Spekman bracht een prachtig protestlied op de melodie van “De internationale” het publiek was aanvankelijk stil maar zong al snel mee met de pakkende tekst waarbij vleermuizen, de korenwolf en de rugstreeppad voor de nodige bouwplannen roet in het eten gooien.

Samen met de zaal werd met een laser het Middenpunt van Roosendaal nog eens nagemeten. Niemand was verbaasd dat het op de Kaai uitkwam. Het IQ Aarmoei-nieke speelde vele traditionele meezingers waar het publiek dankbaar gebruik van maakte om hun zangtalenten te tonen. Ruud van Osta verliet laat op de avond trots de Roosendaalse Kwakkelkooi als waardige opvolger van Leo van Dongen. Ook hij is nu lid van het college van IQ Gouden Bolhoeddragers.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief