Foto:

Peter van Ineveld schrijft openlijk over ingrijpende jeugd

ROOSENDAAL - Peter van Ineveld schrijft in 'Nooit meer Valentijn - Een bezielend levensverhaal' op openhartige wijze over zijn heftige kindertijd, waarin hij te maken heeft gehad met seksueel misbruik binnen de kerk. De auteur blikt terug op zijn katholieke jeugd in Roosendaal en laat op overtuigende wijze zien hoe ingrijpende gebeurtenissen uit die tijd zijn verdere leven hebben bepaald.


Eerst worden we opgeschrikt door het onverwachte overlijden van zijn moeder. Peter is dan tien jaar. Slechts een half jaar later begint het seksueel misbruik door een kerkdienaar, de biechtvader van het jonge misdienaartje. "Deze pastoor, vertegenwoordiger van God, denkt alleen aan zijn eigen genotzucht en geilheid. Hij ziet zijn kans schoon. De goede God blijkt ook de duivel te zijn", stelt Van Ineveld.

In deze autobiografie weet Peter van Ineveld aan de hand van persoonlijke lotgevallen en herinneringen op originele wijze de sfeer op te roepen van de jaren vijftig, zestig en zeventig in West-Brabant. De auteur steekt de draak met het Scheppingsverhaal van de kerk dat hij als kind geïndoctrineerd kreeg en hij laat de Almacht zelf uitleggen hoe het heelal en het leven zijn ontstaan in de 'Ordening'.

Het boek geeft ons een intiem relaas van de gevolgen van de vroegtijdige dood van zijn moeder en het misbruik. Op het gezin, hemzelf en zijn omgeving. De auteur beschrijft aangrijpend hoe hij er desondanks in slaagt een toekomst op te bouwen. Het boek is verkrijgbaar via www.boekscout.nl

Over de auteur

Peter van Ineveld (Roosendaal, 1948) was etaleur, werd eerstegraads bevoegd docent wiskunde en is nu saxofonist. Discipline en doorzettingsvermogen voeren hem over zijn levenspad. Kunst, creativiteit, de exactheid en kracht van een wiskundig bewijs bewegen zijn emoties. Muziek steekt daar later nog als passie bovenuit.

Remko Vermunt

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>