Judoka Ennio Mertens 3e op NK.
Judoka Ennio Mertens 3e op NK. Foto: Manuela Perinotto

Judoka Ennio Mertens derde op NK Judo

ROOSENDAAL - Dit weekend vond in het Topsportcentrum Almere het NK judo voor junioren plaats. Ennio Mertens kwam ook dit jaar weer in actie op het NK-21 en mocht hier als huidig kampioen zijn titel verdedigen.

In de klasse tot 66 kg kwamen maar liefst 38 judokas in actie. Een zware dag zou het dus worden. Ennio ging fantastisch van start en wist de eerste drie wedstrijden met Ippon te winnen tegen Van der Leij, Van der Kolk en van Oort.

In de halve finale kwam Ennio in actie tegen Verhostert. Na een spannende strijd wist Verhosterd het winnende punt te maken waarna Ennio terecht kwam in de verliezers ronde. Hier mocht hij strijden om het brons. Met een fraaie ippon zege tegen Felida veroverde hij het brons. Een mooie 3e plaats op het NK-21 in een klasse met 38 judokas is weer een topprestatie.

De afgelopen jaren heeft Ennio Brons, Zilver, Goud en nu weer brons gewonnen op de Nederlandse kampioenschappen. Een prachtige prestatie om zo constant te presteren. Ennio namens Shintai van harte gefeliciteerd.