Een overzicht: Deze evenementen gaan niet door vanwege corona
De bezoekers genoten van een groot Nederlandstalig café.
De bezoekers genoten van een groot Nederlandstalig café. (Foto: Collin Hermans)

Een overzicht: Deze evenementen gaan niet door vanwege corona

ROOSENDAAL – De oproep voor sociale onthouding in Brabant heeft ervoor gezorgd dat er tal van evenementen en activiteiten in de gemeente Roosendaal worden afgelast. Vergunningen voor grote evenementen worden ingetrokken, maar ook veel kleinere organisaties en verenigingen kiezen ervoor om het advies na te leven en een streep door de activiteiten te zetten. Dit overzicht wordt steeds aangevuld.


Das Apres Ski Fest

"Ook wij hebben net het nieuws gekeken en vernomen dat alle evenementen in Nederland worden afgelast tot en met 31 maart met meer dan 100 bezoekers vanwege het Corona Virus! Hoewel het er aan zat te komen moeten we van dit nieuws nog even bekomen. Wij hebben een half jaar hard gewerkt om op 21 maart met jullie feestelijk de Lente te gaan vieren. Door Corona en de opgelegde maatregelen staat er nu een dikke streep door dit feestelijke moment."

Week van de Gezonde Jeugd

De Week voor de Gezonde Jeugd die van 16 tot en met 20 maart georganiseerd zou worden in de gemeente Roosendaal wordt afgelast. Tijdens deze week zouden er tal van evenementen georganiseerd worden om gezond leven in Roosendaal te stimuleren. Denk aan de opening van twee watertappunten op basisscholen de Wending en de Watermolen, een gezond verkeersdoolhof én de start van het programma 'Ik eet het beter'

Bibliotheek

In lijn met het beleid van het RIVM met betrekking tot het Coronavirus worden alle activiteiten van Bibliotheek West-Brabant tot en met zaterdag 21 maart geannuleerd.

Bier & Spijsroute

De nieuwe editie van de Bier & Spijsroute die aankomende zondag (15 maart) op de planning stond, wordt verzet naar een nader te bepalen datum. "We willen graag dat u allemaal voor de volle 100% kunt genieten van dit evenement."

Pannenkoekendag

Op vrijdag 20 maart zou Humanitas, samen met studenten van Curio, pannenkoeken bakken bij vier Roosendaalse buurthuizen. Dit evenement wordt uitgesteld.

Theatervoorstelling 'Wie ben ik?'

Vanwege alle ontwikkelingen rondom het coronavirus is de theatervoorstelling Wie ben ik? die op zondag 15 maart in de Kruiskerk zou plaatsvinden afgelast. De voorstelling wordt verplaatst naar een nog nader te bepalen datum. 

Gemeenteraad

Voor de gemeenteraad van Roosendaal stond donderdagavond eigenlijk een commissievergadering op de planning. Deze vergadering wordt verzet naar een andere datum.

Schrijversbezoek Witte Roos

Vanwege de ontwikkelingen met betrekking tot het corona-virus, de adviezen van het RIVM en het te verwachten aantal bezoekers, hebben Bibliotheek West-Brabant, Het Verboden Rijk en De Witte Roos besloten de lezing van Oek de Jong niet door te laten gaan. Ze hebben de lezing kunnen verplaatsen naar donderdag 8 oktober.

Voetbalwedstrijden

Alle wedstrijden van Brabantse amateurvoetbalverenigingen, die voor deze week op het programma staan, worden uitgesteld. Hiermee volgt de KNVB het advies van NOC*NSF op om gehoor te geven aan de oproep van de Brabantse veiligheidsregio's om alle evenementen in Brabant tot en met maandag 16 maart af te gelasten en zeer terughoudend te zijn met sociale contacten.

St. Elisabeth

Het optreden van La Lisière in St. Elisabeth, dat gepland stond op donderdagavond om 19.00 uur, gaat niet door. St. Elisabeth heeft tot nader bericht, maar sowieso tot en met vrijdag 20 maart, al haar activiteiten afgelast. "We hebben dit besluit genomen om onze kwetsbare doelgroep te beschermen tegen het coronavirus."

Collecte Amnesty

Op basis van het contact met het RIVM en de GGD heeft Amnesty besloten dat het verstandiger is om de collecte in Noord-Brabant stop te zetten. Het was een lastige afweging door de tegenstrijdige adviezen die we van RIVM en GGD ontvangen. We nemen nu het zekere voor het onzekere, omdat we de gezondheid van onze vrijwilligers zeer belangrijk vinden.

Preek van de Week

Vanwege de ontwikkelingen rond het coronavirus, de adviezen van het RIVM en het te verwachten  aantal bezoekers, heeft Spirit in Roosendaal met andere direct betrokkenen besloten de Preek van de Leek (dinsdag 17 maart) en de bijeenkomst rond Etty Hillesum (vrijdag 20 maart) niet door te laten gaan. De twee bijeenkomsten worden verplaatst naar een nog nader te bepalen datum. 

Tijd van je leven

Op 14 maart zouden de deelnemers aan Tijd van je leven Kalsdonk, Westrand en Oud Gastel aan familie, vrienden en elkaar graag laten zien, wat dit project hen gebracht heeft. Dit project is ontwikkeld om de kwaliteit van het leven van ouderen te verbeteren door creatieve tijdsbesteding. Hierdoor ontstaat meer onderling contact waardoor de mogelijke eenzaamheid onder ouderen wordt tegengegaan. Kunst speelt hierbij een belangrijke rol.

Open avond Curio

De open avond voor de mbo-opleidingen van Curio gaat niet door. Deze stond gepland op donderdagavond 12 maart van 17.00 tot 20.00 uur en geldt voor alle Curio-locaties in Roosendaal, Bergen op Zoom en Breda.

Toneelvoorstelling Keijenburg

De toneelvoorstelling van De Vrolijke Spelers uit Steenbergen op donderdag 19 maart gaat niet door. De voorstelling werd georganiseerd door KBO Roosendaal.

Open Huizen Dag

In verband met het coronavirus heeft de NVM besloten de Open Huizen Dag op 28 maart niet door te laten gaan. De eerstvolgende NVM Open Huizen Dag is op zaterdag 3 oktober 2020

Rommelmarkt

De Rommelmarkt van zondag 22 maart in Wijkcentrum de Bergspil is geannuleerd, vanwege Coronavirus.

Jazz750

De maatregelen die het kabinet heeft getroffen om het Coronavirus in te dammen hebben consequenties voor onze jazzsessie van 22 maart. Het is verboden om bijeenkomsten met meer dan 100 personen te houden, we besluiten dus de jazzsessie van zondag 22 maart te annuleren.

De Kring

Alle voorstellingen tot en met 31 maart 2020 zijn geannuleerd. De enige uitzondering is de voorstelling The Faulty Towers Dining Experience op donderdag 12 maart 2020. De komende dagen brengen we alle bezoekers op de hoogte van het feit of we kunnen verzetten of dat de voorstelling definitief wordt geannuleerd. Dit gaat in overleg met de producent.

Ontbreekt jouw evenement of activiteit? Mail dan naar r.vermunt@internetbode.nl

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief