De twaalfjarige Sam uit Roosendaal is door naar de volgende ronde FOTO THE VOICE
De twaalfjarige Sam uit Roosendaal is door naar de volgende ronde FOTO THE VOICE

Sam Vanvelthoven naar volgende ronde bij Voice Kids

Door: Remko Vermunt Algemeen

ROOSENDAAL - De 12-jarige Sam Vanvelthoven is doorgedrongen tot de volgende ronde bij The Voice Kids. De jonge zanger uit Roosendaal was afgelopen vrijdag te zien bij het RTL-programma en gooide daar hoge ogen met het nummer 'Jouw blik' van John West.

Sam Vanvelthoven is een Nederlandstalige zanger. "Ik hou van het Nederlandse lied. Sommige klasgenootjes vinden dat wel leuk, maar sommigen houden van een ander genre en zij zeggen dat ik niet kan zingen. Daar trek ik me niets van aan", zegt de Roosendaalse zanger stoer in de uitzending van The Voice. Sam is al langer actief in de muziekscene. Zo treedt hij twee tot drie keer in de week op bij verjaardagen en bruiloften, maar ook grotere feesten door heel het land. "Ik verdien er wel een beetje mee, maar daar gaan we het verder niet over hebben", lacht hij. "Ik krijg gewoon lolly's en cola." Eén ding is zeker. Overal weet Sam Vanvelthoven er een feest van te maken net als zijn grote voorbeeld John West.

John West

Opvallend is dat juist volkszanger John West de Roosendaalse zanger heeft opgegeven voor The Voice Kids. Hij was dan ook in de studio van The Voice Kids aanwezig om de jonge zanger een hart onder de riem te steken. "Ik ben Sam een paar keer tegengekomen in het land en de eerste keer dat ik hem hoorde zingen, dacht ik al: 'Hé, wat komt er een stem uit dat strotje'. Daarna ben ik hem nog een paar keer tegengekomen en toen heb ik hem laten weten dat ik hem had opgegeven voor The Voice Kids. De eerste minuut was 'ie heel stil, maar daarna vond 'ie het toch wel heel leuk", legt John West uit.

Smartlappen

Dat kan Sam alleen maar beamen. Hij steekt dan ook niet onder stoelen en banken dat zingen écht zijn passie is. "Ik wilde op zangles, maar ik moest van mama op scouting", vertelt hij openhartig. Uiteindelijk mocht hij toch op zangles en toen is het balletje gaan rollen. "De beste manier om een smartlap te zingen is om recht uit je hart te zingen met héél veel gevoel. Eigenlijk als je een smartlap zingt, moet je van binnen huilen." In 2018 bracht Sam zijn eerste single uit 'Als ik later eens trouw'. Begin 2019 verscheen de opvolger 'Ik vind jou leuk' en in juni 2019 verscheen de derde single 'Ga dan'.

Coach

Wanneer Jamai vraagt of er nog wel dromen zijn, omdat 'ie eigenlijk al zoveel doet, antwoordt Sam resoluut: "Ja, een single met John West opnemen." Maar, daar is John West nog een beetje terughoudend in. "Hij moet eerst maar z'n best gaan doen." Het doel van Sam is in ieder geval om vier stoelen te laten draaien en dat is hem (bijna) gelukt. Ali B en Marco Borsato draaien al na een paar seconden en ook Sanne Hans draaide haar stoel voor de jonge zanger. Alleen Anouk draaide niet om voor het Roosendaalse talentje. Nadat Sam nog even met John West een nummer zong, koos hij resoluut voor Team Marco.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief