Afbeelding
Foto: Google Maps

GGZ WNB sluit poliklinische locaties, zorg gaat via telefoon/online

Door: Remko Vermunt Algemeen

WEST-BRABANT - GGZ WNB heeft besloten om aanvullende maatregelen te nemen rondom het coronavirus. Daarom gaan de poliklinische locaties in Bergen op Zoom, Roosendaal en Halsteren dicht, de bezoekersregeling wordt aangescherpt en de actuele stand van zaken gaat voor cliënten via de website.

GGZ WNB sluit verschillende locaties vanwege de aangescherpte adviezen, maar daarnaast worden ook huisbezoeken tot een minimum beperkt. "Ook klinische cliënten mogen voorlopig geen bezoek meer ontvangen op de afdeling", stelt de zorgorganisatie. "Dit om de veiligheid en gezondheid van cliënten, bezoekers en medewerkers zo goed mogelijk te ondersteunen, en zo het risico van verdere verspreiding van het virus optimaal tegen te gaan."

Behandelingen gaan waar mogelijk zoveel mogelijk telefonisch of online door. Per persoon wordt bekeken wat er de komende weken nodig is om die tijd goed door te komen. De werkwijze voor crisissituaties, intensieve thuisbehandeling en voor cliënten die verplichte zorg ontvangen blijft ongewijzigd. "Deze maatregelen blijven vooralsnog tot en met 6 april aanstaande van kracht."

Het gaat om de volgende locaties:

  • Laan van Brabant in Roosendaal
  • Louis Porquinlaan in Bergen op Zoom
  • Dagopvang Ouderen Roosendaal en Bergen op Zoom
  • Polikliniek op Landgoed Vrederust
  • Ambulante afdeling van de Schelde in Bergen op Zoom
  • Dagactiviteitencentra en inloop van GGZ WNB op diverse locaties in de regio


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief