Afbeelding
Foto: Politie

Extra service naar burgers: Politieteam Roosendaal opent virtueel politiebureau

Door: Peter Houtepen Politie

ROOSENDAAL - Het politieteam Roosendaal opent op zaterdag 28 maart een virtueel politiebureau via haar Facebookpagina. "Het is een extra service naar de burgers toe om ze in deze tijden van de coronacrisis zo goed mogelijk van dienst te zijn", legt politiewoordvoerder Willem-Jan Uytdehage uit. 

De Facebookpagina van politieteam Roosendaal wordt normaal gesproken door twee of drie collega's beheerd. "Vanaf zaterdag schroeven we dat op naar tien mensen. Normaal is de pagina geen primair kanaal voor ons, maar door het als virtueel politiebureau in te schakelen kunnen we sneller anticiperen op meldingen."

Jeugdoverlast

Een zelfde initiatief is onlangs ook van start gegaan in Tilburg centrum. "Mensen kunnen via de Facebookpagina vragen stellen en meldingen doen." Bij dat laatste geeft Willem-Jan Uytdehage als voorbeeld jeugdoverlast of een spiegel die van de auto ligt, maar waarbij geen sprake is van heterdaad. "Aangifte doen kan ook, alleen handelen we dat dan niet af via Facebook." Bij een inbraak is het beter om gewoon 0900-8844 te bellen en in geval van spoed 112. 

Het virtuele politiebureau is vanaf zaterdag 28 maart dagelijks geopend van 09.00 tot 17.00 uur.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief