Foto: Remko Vermunt

Plannen Rembrandtgalerij krijgen steeds meer vorm

ROOSENDAAL - De plannen om de Jumbo in de Westrand te vergroten en te verplaatsen worden steeds realistischer en krijgen steeds meer vorm. Verschillende panden in de Rembrandtgalerij hebben sinds kort een nieuwe eigenaar en volgens de gemeente is de eigenaar op de hoogte van deze plannen én heeft hij aangegeven mee te willen werken aan de realisatie daarvan.


"In grote lijnen gaat het om het verplaatsen/vergroten van de Jumbo supermarkt naar een geschikte plek om de Rembrandtgalerij te versterken en om een goede invulling van de leegkomende locatie te vinden zodat we deze plek goed achterlaten." Door de Jumbo te vergroten ontstaat er een meteen een voorziening voor de wijk Stadsoevers. "Hierdoor wordt het buurtcentrum een echt wijkcentrum voor de hele wijk. "Dit zal een positief effect hebben op de winkels in de Rembrandtgalerij en het behoud van de voorzieningen in de Westrand."

Het schuiven van de functies is een behoorlijke opgave. Als het college tot overeenstemming komt met de ontwikkelaar en andere betrokken partijen kunnen we uw raad nader informeren. De venvachting is dat we medio dit jaar meer kunnen melden. Er wordt vanuit gemeentezijde reeds handhaving ingezet om de overlast te verminderen. De Rembrandtgalerij kent echter geen winkeliersvereniging dus daardoor is het moeilijk om ook samen met de winkeliers de overlast te verminderen. Aan de nieuwe eigenaar zullen we vragen of hij mee kan denken in het verbeteren van de uitstraling van de leegstaande woningen. De níeuwe eigenaar zal op korte termijn (april/mei) de woningen en Jumbo supermarkt op willen knappen zodat hij de woningen kan verhuren en de uitstraling tot aan herontwikkeling verbetert. Daarmee wordt een eerste positieve ontwikkeling in gang gezet waar hopelijk op voortgeborduurd kan worden in de verdere herontwikkeling.

l

Remko Vermunt

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIES