Afbeelding
Foto: Jeroen van Eijndhoven / Beeld Werkt

RIVM: Bijna 2500 bevestigde coronabesmettingen in Brabant

Door: Hanneke Marcelis Algemeen

ROOSENDAAL - Het aantal coronabesmettingen blijft fors toenemen toenemen. Landelijk gaat het nu om 8603 gevallen. In Roosendaal zijn er nu 25 bevestigde besmettingen. Dat is er één meer dan gisteren.

Sinds de laatste update van het RIVM 24 uur geleden zijn er opnieuw 112 patiënten overleden aan het virus. Ook zijn er 1172 nieuwe patiënten bevestigd, waarmee het totaal aantal positief geteste personen uitkomt op 8603.

Het meeste besmettingen zijn er nog steeds in Noord-Brabant met 2488 personen. Maar, stelt het RIVM, daar is het aantal ziekenhuisopnames wel gedaald. Daarna zijn de meeste positief  geteste patiënten gemeld in Zuid-Holland (1249) en Noord-Holland (1235).  In deze twee provincies neemt het aantal ziekenhuisopnames relatief snel toe. Dit geldt ook voor de provincie Gelderland.

Maatregelen

Net als gisteren is gemeld, neemt het aantal in het ziekenhuis opgenomen patiënten en het aantal overledenen minder snel toe dan je zonder maatregelen zou verwachten. Als deze lijn zich doorzet kan over een aantal dagen geconcludeerd worden of de genomen maatregelen (afstand houden, sociaal contact beperken, handen wassen) werken.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief