Afbeelding
Foto: Arthur Verbraak

RBC flink teleurgesteld over einde competitie

Door: Remko Vermunt Algemeen

ROOSENDAAL - De competities van het amateurvoetbal worden dit seizoen niet meer hervat. Dat heeft de KNVB gisteravond bekendgemaakt nadat de coronamaatregelen zijn verlengd tot en met dinsdag 28 april. En zorgt voor een flinke teleurstelling bij RBC, zowel voor de spelers als voor de achterban. "Als er één club was, die het meest recht had op promotie, dan was het RBC toch wel."

De KNVB hakte gisteravond, meteen nadat de nieuwe coronamaatregelen bekend werden gemaakt, de knoop door. "We kunnen nu vaststellen dat de competities niet meer op een gewenste manier kunnen worden uitgespeeld voor de start van de zomerstop", stelde Jan Dirk van der Zee, directeur amateurvoetbal. "In tegenstelling tot bij de profs, bestaat er voor de amateurs ook geen scenario om de wedstrijden door te schuiven tot na de zomerstop. Door nu de knoop door te hakken willen we vooral iedereen duidelijkheid geven."

Geen eindstanden

En dat betekent dat er dit seizoen geen eindstanden komen. Er zijn dus ook geen kampioenen, promovendi en degradanten. En dat betekent dat RBC in de Derde Klasse blijft voetballen, terwijl juist dit seizoen de kans op promotie zo groot was. "Uiteraard was er veel discussie voorafgaand aan het besluit. Wel of niet doorspelen, wel of geen promotie, alle scenario's kwamen voorbij. Uiteindelijk is voor RBC het dubbeltje weer eens de verkeerde kant opgevallen", stelt de vereniging.

Teleurstelling

De teleurstelling binnen de club is dan ook zeer groot. "Als er één club in de Zondag 3e klasse A was, die het meest recht had op promotie, dan was het RBC toch wel. Met een voorsprong van zes punten, het winnen van de eerste en tweede periode, de meest geboekte overwinningen waaronder op de nummers 2 t/m 7 en met de minste tegengoals hadden we kunnen spreken van een terechte promovendus", somt de voetbalclub op.

Gezondheid

Hoewel het voor RBC op dit moment nog erg zuur is, omdat het door de hele club en achterban gewenste kampioenschap nu niet behaald kan worden, begrijpt de vereniging het besluit van de KNVB volledig. "In deze moeilijke en zware tijd is voetbal nu eenmaal onmogelijk. Alles moet nu wijken in het belang van de volksgezondheid."



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief