Foto: Jeroen van Eijndhoven / Beeld Werkt

RIVM: 'Landelijk 164 patiënten overleden, 904 nieuwe besmettingen'

ROOSENDAAL - In de afgelopen 24 uur zijn er in Nederland weer 904 mensen positief getest op het coronavirus. Dat brengt het totaal aantal patiënten op 16.627. Er zijn in totaal 1.651 patiënten overleden aan COVID-19 sinds het virus Nederland bereikte. 


Sinds de laatste update van het RIVM zijn er 904 Nederlanders positief getest op COVID-19. Dat brengt het totaal in Nederland op 16.627 bevestigde besmettingen. De werkelijke aantallen zijn waarschijnlijk hoger, omdat niet iedereen met symptomen getest wordt in Nederland. In totaal zijn er 1.651 mensen in Nederland overleden aan het coronavirus, meldt het RIVM. Dat zijn er 164 meer dan gisteren. Het totaal aantal gemelde patiënten dat opgenomen is (geweest) in het ziekenhuizen in het land is 6.622. Dat zijn er 336 meer dan een dag daarvoor.

Verspreidingskracht neemt af

De eerste effecten van de maatregelen lijken zichtbaar te worden. Het aantal in het ziekenhuis opgenomen patiënten en het aantal gemelde overledenen in Nederland neemt minder snel toe dan je zonder maatregelen zou verwachten. Woensdagochtend vertelde Jaap van Dissel van het RIVM aan de Tweede Kamer al dat de verspreidingskracht van het coronavirus in Nederland af aan het nemen is. Dat is al sinds 16 maart aan het gang en die trend zet zich door. Dat is goed nieuws, maar vasthouden aan de maatregelen blijft cruciaal om die trend door te kunnen zetten.

Robbert Temmen

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>