Afbeelding

Bibliotheek West-Brabant opent online bibliotheek: Thuisbieb

Door: Remko Vermunt Algemeen

ROOSENDAAL - Bibliotheek West-Brabant heeft, net als vele anderen, de deuren moeten sluiten tot minimaal 28 april. Daardoor is het niet mogelijk om fysieke boeken te lenen, maar dat hoeft het lezen niet in de weg te staan. "De Nederlandse bibliotheken zijn online gewoon open", aldus de bieb. Voortaan kan iedereen e-books lenen en lezen via de ThuisBieb.

De ThuisBieb-app bevat 100 e-books voor iedereen – ook voor mensen die géén lid zijn van de Bibliotheek. De brede selectie bevat voor elk wat wils: van spanning tot chicklit en van literatuur tot informatief. "Met de ThuisBieb steken we iedereen die thuiszit een hart onder de riem in deze onzekere tijd", aldus de bieb.

ThuisBieb-app

De ThuisBieb-app is sinds gisteren te downloaden voor alle iOS-gebruikers. Heb je een Apple-telefoon of -tablet? Dan kun je deze app downloaden in de Apple App Store. Voor alle Android gebruikers komt de app er zo snel mogelijk aan.

100 e-books voor iedereen

In de ThuisBieb-app staan 100 e-books, die voor iedereen, lid of (nog) geen lid van de bibliotheek, beschikbaar zijn tot 10 mei. "Aangezien alle onze gebouwen momenteel gesloten zijn, willen we jullie hiermee een mooi leescadeau bieden."



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief